Categorieën: Nieuws

Bijna achthonderd klachten over afsteken vuurwerk

Bij het Meldpunt Vuurwerkoverlast van GroenLinks zijn vanuit Groningen 778 klachten binnen gekomen. Dat meldt Benni Leemhuis, fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad van Groningen.

De meeste klachten, 590, gingen over het afsteken van vuurwerk buiten de toegestane tijden. Ook veel mensen vonden dat hun dieren last hadden van het vuurwerk. Daarnaast waren er klachten over schade en gevaarlijke situaties door vuurwerk.

Landelijk kwamen er 53 duizend klachten binnen. GroenLinks is tegen het afsteken van consumentenvuurwerk.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Hoeveel van de bellers belde over de dezelfde 'overlast' ?,hoeveel bellers waren uniek?,hoeveel van die bellers zijn afkomstig van Groen (niet) Links,ook die cijfers wil ik wel even zien maar dat krijg je niet aangezien dit opgeklopte cijfers zijn die alles behalve objectief zijn.(wetenschappelijk en onderzoekmatig gezien mag je deze cijfers niet eens gebruiken aangezien het niet eens objectief controleerbaar is op de betrouwbaarheid)
    En ook waren dit allemaal unieke bellers dan praten we over 0,4 procent van de stadsbevolking met andere woorden 99,6 procent ervoer geen klachten,laat het even op je inwerken 99,6 procent!!!
    Tevens moeten de hypocrieten van Groen(niet) Links even hun pand aan pakken want er zit niet eens een energielabel op en dat heeft een reden aangezien het hoofdzakelijk uit enkel glas bestaat en onder tussen anderen de maat nemen.

  • * Doe, kritisch zijn is prima maar denk eerst even na.

    1. Je leest niet de volledige rapportage van GL maar een kort bericht van OOG. Je kan daaruit geen conclusies trekken.
    2. Als mensen niet klagen, betekent dat niet dat ze geen klachten ondervinden.
    3. Hou je bij het onderwerp. Het onderkomen van GL heeft niets met vuurwerk te maken.

    Maar dit wist je allemaal al. Toch? Maar misschien hou je gewoon van wat banaal scheldvuurwerk? Dan heb ik niets gezegd.

    • Doe, ik ben het helemaal met je eens dat mensen elkaar meer moeten kunnen gunnen. Punt is alleen wat je de ander moet gunnen. Ik denk dan aan geen overlast bezorgen. Dat lolletje van het afsteken dat maar een paar seconden hooguit duurt, kan nog afgezien van het gevaar ervan, voor iemand anders aanleiding zijn de straat niet op te gaan. Vuurwerk afsteken is vooral jezelf iets gunnen.

      • Flauw. Je opsomming bevat geen gevaarlijke situaties. Ze gaan over dieren en gewone sociale verhoudingen die je redelijkerwijs kunt verwachten. Er is geen overeenkomst met vuurwerkoverlast.

    • Blaffende honden zorgen ook zonder dat iemand er om vraagt voor overlast,honden dan ook maar verbieden?Een kat zit boven in de boom en moet door brandweer eruit gehaald worden op kosten van de belastingbetaler,katten en poesen ook maar verbieden?Plezierboten zorgen voor ergernissen omdat mensen voor de brug moeten wachten,plezierboten ook maar verbieden die door de stad heen te varen? Voetbal wedstrijden van FC Groningen zorgen voor enorme verkeersdrukte en ergernissen rondom het Euroborg,FC Groningen ook maar verbieden?En zo kunnen we eindeloos doorgaan.

  • Punt 1 : jij het geen clou of ik nu wel of niet de rapportage heb gelezen dat is een aanname dat alleen in jouw hoofd ronddwaalt,het is gewoon geen objectief onderzoek en daar heb je helemaal niets op in te brengen.Laat de overheid dit onderzoek instellen en controleren op alle accepten wat nu niet gebeurt.
    Punt 2 : dat zou je bij elk onderzoek kunnen zeggen en moet incalculeert moeten worden op basis van betrouwbare cijfers en dat zijn deze niet.
    Punt 3: jij bepaald niet wat wel of niet bij een onderwerp hoort,ik toon alleen de hypocrisie van deze partij en haar leden aan en dat staat je gewoon niet aan.
    Dus wie moet er hier nadenken?(lol)

  • Ik vind het een enorm hoog aantal klachten.
    De meeste mensen zullen niet klagen omdat er uiteraard geen enkel perspectief is dat er iets met de klachten wordt gedaan.
    De oplossing zal uiteindelijk blijken te zijn dat consumentenvuurwerk wordt verboden. En dat is goed nieuws voor milieu en dier en voor de ogen van omstanders en vuurwerkafstekers.

    • Ja 0,4 procent (onbetrouwbare schatting aangezien de cijfers niet van de overheid komen)is inderdaad er veel.Hoe heet bv 15 procent bij jou Jack (mega super super veel of zo?)

      • Ik denk dat maar weinig mensen wisten van het bestaan van het meldpunt van Groen Links.
        Wanneer je van het meldpunt op de hoogte bent en je ervaart overlast dan vind ik het bijzonder wanneer je meldt omdat er niets mee wordt gedaan.
        In dat licht bezien vind ik het een bijzonder hoog aantal klachten.
        Het is dus onzin om te veronderstellen dat de mensen die niet hebben geklaagd ook geen overlast hebben ondervonden. Denk maar eens aan een stel of gezin dat overlast ondervindt, daar komt maar één klacht vandaan. Niet alle gezinsleden zullen apart bellen om de overlast kenbaar te maken.

      • Jack als zou die 0.4 procent (schatting) tien keer zo groot zijn dan praten we nog over slechts 4 procent,en het zou van den zotte zijn als we alle dingen die door een zeer klein percentage mensen als irritant of gevaarlijk word ervaren gaan verbieden.Mensen moeten elkaar meer gunnen i.d.p.v. van misgunnen want anders krijgen we een maatschappij vol met chagrijn,ergernissen en frustratie's.

      • Vuurwerkhandelaar Doe wil natúúrlijk weer het laatste woord.
        Ach, mag ook best... komt u maar.

  • Goh Evert ,probeer het eens met argumenten een discussie te voeren i.d.p.v. aannames die alleen in jouw bekrompen hoofdje afspelen.Ik steek zelf niet eens vuurwerk af maar ik zeur er ook niet over dat anderen dat wel doen,waar ik me wel aan stoor is dat er op dit moment zeer kleine groepjes bekrompen mensen alles onmogelijk proberen te maken voor de grote meerderheid en daar pas ik voor.Daarom zet ik alles in het juiste perspectief om te laten zien hoe lachwekkend deze bekrompen mensen met non argumenten en valse informatie discussie voeren.

Recente berichten

KidsUnited heeft na ruim twintig jaar eigen clubgebouw: “Dit biedt zoveel mogelijkheden”

Op sportpark De Kring is zaterdag het nieuwe clubgebouw van KidsUnited geopend. Onno Kukler omschrijft…

1 uur geleden

Jongen van 16 jaar opgepakt voor dealen hard- en softdrugs in binnenstad: “Zorgelijke situatie”

Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Poelestraat een 16-jarige jongen…

3 uur geleden

Woongroep voorlopig onbewoonbaar na brand in jeugdzorginstelling Elker

In een woongroep van jeugdzorginstelling Elker aan de Hoogeweg in de stad heeft zaterdagmiddag brand…

3 uur geleden

Sloop gebouwtje Niemeyer-terrein startsein herontwikkeling fabriek: “Je krijgt een goed beeld van het pand”

Met de sloop van een gebouwtje op het terrein van de Niemeyer-fabriek is zaterdag het…

4 uur geleden

Stadsmonumentenbord bij oude Borgmanschool onthuld: “Laatste bord dat Beno heeft geschreven” (foto’s)

Bij de oude Borgmanschool in de Nieuwe Kijk in 't Jatstraat is zaterdagochtend het nieuwste…

5 uur geleden

Naar de Huurcommissie stappen loont bij twijfels over hoge huur, 85 procent huurders in gelijkgesteld

Bij twijfels over een te hoge huur of te veel servicekosten loont het om naar…

6 uur geleden