Categorieën: Nieuws

Commissie gaat kwestie Moorlag onderzoeken

Het bestuur van de PvdA heeft een commissie in het leven geroepen die gaat onderzoeken of het Groninger kamerlid William Moorlag nog geloofwaardig kan functioneren. De commissie bestaat uit drie personen.

Moorlag ligt zwaar onder vuur omdat hij tot voor kort als voorzitter van de sociale werkplaats Alescon in Drenthe fout zou zijn geweest. Hij huurde via een schijnconstructie honderden mensen met een arbeidshandicap in via een uitzendbureau dat hij zelf had opgericht. Dat is tegen de wet.

De PvdA erkent dat Moorlag niet op eigen voordeel uit was, maar deze mensen wilde helpen. Moorlag weigert zelf op te stappen, zoals het partijbestuur wilde. De onderzoekscommissie bestaat uit Saskia den Uyl, Thea van der Veen en Hans Spigt

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Het is ondenkbaar dat hij nog op een geloofwaardige manier kan functioneren als Tweede Kamerlid.
    Het is heel teleurstellend dat hij zelf kennelijk nog een uitweg ziet.

      • Kamerleden, vakbonden en de Drentse gemeenten hebben allen kennis genomen van de constructie en er mee ingestemd. Toen was Moorlag nog geen directeur. Later veranderde de FNV, inmiddels een SP-bolwerk, van mening.
        Indertijd vond iedereen het de minst kwade keuze.
        Door alle beeldvorming is wel ondenkbaar geworden dat Moorlag nog aanblijft.

  • PvdA'er Moorlag strijdt door voor extra wachtgeld...

    Hou vol, William Moorlag! Nog drie weken aan het pluche plakken en je bent dik 160.000 euro wachtgeld rijker. En je bent een PvdA'er, dus we hebben er alle vertrouwen in dat het je lukt.
    Het toverwoord in de Moorlagrel is wachtgeld. Dit is de regel: De duur van de wachtgeldperiode is gelijk aan de periode waarin de persoon in kwestie Kamerlid is geweest, met een minimale duur van twee jaren en een maximale duur van drie jaren en twee maanden. De enige voorwaarde is dat je minimaal drie maanden Kamerlid moet zijn geweest. Moorlag werd op 25 oktober 2017 ingezworen als vervanger van wegloper Jeroen Dijsselbloem. Dat betekent dat hij tot 25 januari vol moet houden om geen zes maanden, maar twee jaar wachtgeld te cashen. Geen 42.800 euro, maar 160.500 piek. William Telraam heeft er dus alle belang bij om het interne onderzoek naar zijn persoon te vertragen.
    https://www.geenstijl.nl/5140103/pvda-er-moorlag-strijdt-door-voor-extra-wachtgeld/

    • Als je zo stelt durf ik er wel de nodige knaken op in te zetten dat Moorlag over drie weken vertrekt. Bij het MONSTRUM vond hij Jan Terlouw bereid om tegen een leuke vergoeding voor schaamblad te spelen, nu zal hij het inderdaad gewoon eventjes gaan uitzingen.

      Hiermee neemt de PvdA wat mij betreft weer de vertrouwde tweede plek in op de ranglijst van corruptse onderdeel van het partijkartel. Een plek die na de door Pechtold van een Canadese lobbyist ontvangen appartement, even door het D66 was ingenomen. Met Linschoten, Van Rey en Keizer blijft de VVD gewoon op één.

      #sloop het partijkartel

      • Pooh, ineens reclame voor Baudet en consorten?
        Even heel kort: klimaatontkenner, sexist, racist, nauwelijks aanwezig bij debatten, pseudo-intellectuele gebruiker van potjeslatijn. Om in oudejaarstermen te blijven: snel de lucht en met een grote knal blijft er niks van over. De trieste en verwarde aanhang van hem gaat dan op zoek naar de volgende goeroe

  • Jack, je beschrijft de gemiddelde politieke partij. Volgens mij komt het van Geenstijl. En natuurlijk zal dit soort informatie echt niet door de PvdA naar buiten worden gebracht. Terwijl het partijkartel natuurlijk allang weet dat Moorlag even wil wachten op de centen en hmet het partijkartel bestuur meewerkt om te rekken.

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

2 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

3 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

5 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

5 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

8 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

9 uur geleden