Categorieën: Nieuws

Kijkshop.nl vraagt faillissement aan

Winkelketen Kijkshop.nl vraagt dinsdag het faillissement aan. Alle werknemers bij de vestiging aan de Westerhaven in Groningen verliezen hierdoor hun baan.

Het bedrijf heeft bekendgemaakt dat alle 70 winkels hun deuren gaan sluiten. In Groningen heeft de keten één winkel, in de provincie zijn ook vestigingen in Winschoten en Stadskanaal. De Zweedse investeerdersgroep achter de winkelketen zegt dat pogingen om de online-poot stevig uit te bouwen zijn mislukt.

In maart vorig jaar sloot de Kijkshop al een kwart van de filialen. Een maand later gooide de keten het roer om, waarbij ook nadrukkelijker werd ingezet op online platform Kijk Bij Mij, waar klanten elkaar ook konden adviseren. Dat heeft niet tot betere verkoopresultaten geleid, aldus de Zweedse investeringsgroep. Een curator zal nu bepalen of verkoop of doorstart mogelijk is.

Het is nog niet bekend wanneer de winkel in Groningen precies dichtgaat. De website is gesloten voor verkoop. Het online adviesplatform Kijk Bij Mij zal wel blijven bestaan.

Rick van der Velde

Bekijk reacties

  • Vond Kijkshop altijd al een waardoze winkel, spullen achter vitrine bekijken, bonnetje invullen en dan het artikel ophalen bij de kassa. Hoe oubollig en ouderwets kan dit zijn. Telefonisch waren ze niet bereikbaar, omdat ze een geheim nummer hebben, waarom? Nee ik zou de Kijkshop niet missen.

  • Toch, was dit indertijd een uniek concept, wat met veel bombarie werd aangekondigd. En in het begin zelfs een goedlopende winkel. Ook met prijzen, waar anderen niet aan konden tippen. Omdat er ook op winkelpersoneel met dit concept kon worden bezuinigt. Qua prijzen is het niet staande gebleven. Zelfs duurder uiteindelijk dan de concurrent.

  • Eigenlijk was de kijkshop nu slechts nog een 'analoge' versie van een webshop en dan ben je verdoemd om over de kop te gaan.

  • Het assortiment van Kijkshop was veel te klein, maar qua verkoop en presentatie waren zij in de beginjaren toch trendsettend, met eerst de analoge winkel waar later/te laat een digitale winkel bij is gekomen

  • 1 keer wat gekocht. het was troep en gedoe met bonnetjes invullen, nooit meer geweest. Dit was juist het soort winkel wat helemaal online had moeten gaan en hadden een flink marktaandeel kunnen pakken. Maar die boot hebben ze al jaren geleden gemist.

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

2 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

3 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

5 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

5 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

8 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

9 uur geleden