Categorieën: Nieuws

PvdA zoekt Groninger bedrijf dat werkloosheid aanpakt

In Groningen mag het aantal banen dan hard groeien, nog te weinig Stadjers weten daarvan te profiteren. De PvdA wil mede daarom dat de gemeente maximaal inzet om in Groningen een Social Impact Bond op te zetten. Hierbij werken gemeenten en bedrijven nauw samen om een maatschappelijk probleem, zoals werkloosheid, op te lossen.

Social Impact Bonds zijn niet dé oplossing tegen de hardnekkige werkloosheid in onze stad, benadrukt Carine Bloemhoff, fractievoorzitter van de PvdA. “Het is één van de middelen die mensen van school en uitkering naar werk helpen. We mogen geen mogelijkheid onbenut laten om de werkloosheid aan te pakken”. De PvdA vraagt het college om zo snel mogelijk iemand aan te stellen om de mogelijkheden te verkennen.

In andere delen van Nederland zijn volgens de PvdA reeds positieve ervaringen opgedaan met deze constructies: In Rotterdam investeert ABN Amro samen met de gemeente in werk voor jongeren. In Enschede helpen P&O-bedrijf Boas en de gemeente jongeren aan een baan in Duitsland. “In Groningen moeten we deze goede voorbeelden volgen en samen met bedrijven mbo-ers aan het werk helpen”, aldus Bloemhoff.

Wouter Hooijer

Bekijk reacties

  • Goh, we geven het weer een interessant naampje en gooien weer miljoenen over de balk. Misschien maar eens accepteren dat bedrijven flexibel mensen nodig hebben omdat ze anders in tijden van crisis door de hoge lasten over de kop gaan. Je bent gek als je nu miljoenen besteed om werkeloosheid aan te pakken, in hoogconjunctuur. Gebruik dat geld voor als er de economie weer naar beneden gaat, om dan de werkenden en mensen die dan ontslagen worden te helpen. Zo gaat het namelijk in een cyclus. Als je in die tijd toch werkeloos bent geweest maakt het niet uit of je dat gedurende een economische crisis blijft. Ik lees alweer de namen ABN AMRO bank. We weten allemaal dat banken alleen aan hun eigen portemonnee denken. Andere naam; Deloite. En je weet het alwaar, banken en duurbetaalde adviesbureaus vullen hun zakken zonder risico. En de werkende Nederlander draait ervoor op. En over een paar jaar lezen we weer dat het toch allemaal tegenviel. Een soort vogelaarwijk.

    • Waar baseert Bloemhoff haar bevindingen op? Of zomaar weer iets uit de lucht gegrepen als verkiezingspropaganda ..

  • laat de gemeente werken maar uit gaan breiden en meer werk creëren. en het in eigen beheer houden! er is genoeg in de stad te doen dus de werkeloosheid de goede kant op gaan duwen. groen is werk zat en het algemeen onderhoud kan er ook wel mensen bij gebruiken, dus het probleem is dichter bij met een oplossing dan ze denken! de waterwegen beter onderhouden de parken verbeteren, wegen en stoepen aanpakken er is zo veel wat er gedaan kan worden! zet daar maar al dat geld op in! tegen normale lonen ! en niet een uitkering!

  • Als we de PvdA dus moeten geloven, draait de economie in Groningen als een tierelier. Jokkebrokjes!

Recente berichten

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

46 minuten geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

2 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

2 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

4 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

5 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

6 uur geleden