Het risico op armoede is het hoogst in Rotterdam, Groningen en Amsterdam. Dit meldt het CBS in het rapport Armoede en sociale uitsluiting 2018.
Het aantal huishoudens dat vier jaar of langer van een laag inkomen moest rondkomen is verder toegenomen. In 2016 hadden 224 duizend huishoudens langdurig een laag inkomen, 15 duizend meer dan in 2015. In totaal moesten 590 duizend huishoudens in 2016 rondkomen van een laag inkomen, oftewel 8,2 procent van alle huishoudens.
Het Centraal Planbureau, dat op verzoek van het CBS een raming gemaakt heeft, verwacht dat in 2018 het aandeel huishoudens onder de lage-inkomensgrens licht daalt tot 7,9 procent.
Na de Fietsersbond uit ook het Platform Gerrit Krolbrug, samen met een aantal bewonersorganisaties, grote…
De Doperse Dis is door de ChristenUnie Groningen uitgeroepen tot Barmhartige Samaritaan van het jaar.…
De gemeenteraad van Groningen heeft met grote meerderheid een motie aangenomen waarin het kabinet wordt…
FC Groningen heeft woensdagavond verloren van AZ in het AFAS stadion in Alkmaar. De Groningers…
Een gratis lading grofvuil wegbrengen met een (elektrische) bakfiets blijft formeel gelijk aan een lading…
Het huidige busstation in Groningen moet na de verplaatsing van de bussen naar de zuidkant…
Bekijk reacties
Dat krijg je dus met al dat import, dat hier de boel lopen te bestieren. Je moet Groningen van oudsher hebben gesnuiven om te weten, wat voor problemen er zijn. Dan krijgen prestigeprojecten geen voorrang. Dan leg je geen accent op studenten!
En ja, dit gemeentebestuur + gemeenteraad is ondemocratisch gekozen. Ze dringen deze lieden aan ons op!
Al die mensen die hun leventje zo voorzichtig leven op een minimuminkomen. Dat zullen dan ook wel mensen zijn die 'een kleine ecologische voetafdruk' hebben. We zouden die armoezaaiertjes dus ook gewoon eens dankbaar kunnen zijn, en dat kan al met zoiets simpel als 'hé hallo, hoe is het, enne dankjewel hoor'.
Om uit de armoede te komen is een goed en stabiel inkomen nodig, dus een baan met een fatsoenlijk loon.
Begin met het stoppen van de werklozen industrie waarbij over de rug van mensen geld wordt verdiend zonder dat de mensen met een uitkering er beter van worden. Gevolg is ook dat banen worden wegbezuinigd omdat werknemers via de gemeente grstis 'werknemers' krijgt zonder enige verplichtingen.
Bijvoorbeeld, participatiebanen waarbij je zonder loon te werk wordt gesteld en naast werknemers komt te werken die hetzelfde werk doen en wel betaald worden.
Flextensie waarbij je voor een kleine vergoeding en zonder perspectief om in loondienst te komen voor een werkgever werkt, de gemeente en Flextensie verdelen het 'loon' de werkgever heeft op deze manier goedkope arbeidskrachten zonder dat hij verplichtingen heeft.
De begeleiders van bijstand op maat krijgen betaald de deelnemers zitten nog steeds in de uitkering,
Vrijwilligersmakelaar die een dik inkomen krijgt door mensen gratis laat werken bij sportverenigingen e.d
Het is een grote vriendjespolitiek van mensen die over de rug van uitkeringsgerechtigden geld verdienen.
Als banen verdwijnen en vervangen worden door mensen die een uitkering hebben krijgt iedereen daar last van. Van loon wordt belasting betaald, een deel daarvan gaat b.v naar de zorgverzekeraars. Hoe minder mensen loon krijgen hoe minder belasting er wordt betaald hoe minder de zorgverzekeraars uiteindelijk ontvangen via het rijk, direct gevolg is dat de zorgverzekering duurder wordt.
Je theorie op het NOS-journaal Mattias Gijsbertsen mbt dit item is incorrect. Daarvoor ben ik dan ook een rasechte Groninger en jij een Randstedeling. Bovendien had je qua leeftijd mijn zoon kunnen zijn. Wij in Groningen zijn 'steady'. We hollen niet drastisch achteruit, maar ook nooit drastisch vooruit. Groningen kent relatief weinig bedrijfsleven, maar daarentegen heel veel ambtelijke organisaties. Waarvan akte!