Categorieën: 112

Stadjer zwaargewond bij ongeluk met vuurwerk

In de Ossehoederstraat in de wijk Paddepoel is Nieuwjaarsnacht een Stadjer zwaargewond geraakt bij een ongeluk met vuurwerk. Dat meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde rond 00.30 uur. Op de meldkamer in Drachten kwamen telefoontjes binnen van omwonenden die een man op straat zagen liggen. Hulpverleners spoedden zich daarop ter plaatse en constateerden dat de man zwaargewond was geraakt aan zijn hand door vuurwerk. Ambulancemedewerkers hebben de man gestabiliseerd en daarna overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie vermoedt dat het ongeluk gebeurde toen het slachtoffer een stuk vuurwerk wilde oprapen maar doet hier nog verder onderzoek naar.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Illegaal vuurwerk afgestoken dus want met legaal vuurwerk blaas je hand niet op wederom een bewijs dat een verbod op vuurwerk niets zal uithalen.Voor de rest was het aardig rustig op het ziekenhuis al zullen de vuurwerk tegenstanders wel weer roepen dat het door het weer komt.(proest)

  • Algemeen verbod op die rommel, laat het vuurwerk maar aan een organisatie over die daarvoor bevoegd is,
    Gecontroleerde vuurwerk show , elke wijk 1 centraal punt voor vuurwerk show,
    Anders iets met laser show, ook mooi om te zien,

  • Als je er tegen bent moet je het niet doen! En de mensen wat dat wel willen doen weten het risico ervan dus verpest het nou niet voor die mensen. nog even en je mag je eigen REET nog niet meer afvegen !

    • De enige die last van (illegaal) vuurwerk heeft, zijn degenen die bij het aansteken gewond raken?

      Vertel dat even aan de eigenaar van een doodsbange hond. Kennis van mij. Hond is op oudere leeftijd uit Spanje opgehaald. Dus niet de schuld van die kennis dat die doodsbange, getraumatiseerde hond afgelopen dagen (in huis) overal onder probeerde te kruipen.

      Vuurwerk is voor egoïstische tokkies. Nederland is beter af zonder egoïstische tokkies.

  • @vsh begrijp je punt maar moet ik dan maar een verbod op honden en katten aanvragen omdat ik er a, allergisch voor ben b, ik overlast heb van het geblaf en gescheit op straat van honden. Katten die je tuin gebruiken om hun behoeftes op te doen. En dan om te reageren op het feit dat sommige liever een centrale vuurwerk show willen. Mensen stappen met een slokje op in de auto of stappen op brommer, scooter of fiets....geloof mij dat wordt 1 grote kolere zooi. Afschaffen van vuurwerk gaat gepaard met meer handel in illegaal vuurwerk. Vuurwerk zal hopelijk gewoon een Nederlandse traditie blijven. Voortijdig afsteken of in bezit zijn van illegaal vuurwerk zwaarder straffen. Het afsteken van vuurwerk beperken van 22:00 tot 02:00 .

    • Denk dat het een kwestie van belangenafweging is. Huisdieren zorgen voor overlast (middels uitwerpselen, lawaai, bijten en intimidatie in publieke ruimte), maar zorgen voor heel veel geestelijk en lichamelijk gezondsheidsvoordeel. Ben voor Deens verbod op potentieel dodelijke honden. Afgezien daarvan vind ik belang hondbezit groter dan nadelen.

      Vuurwerk kent vooral als belang vrijheid om iets te kunnen/mogen doen.

      Tegenover (het recht op)schoonheid van siervuurwerk en lol van knallen produceren staat (wat mij betreft) een verzameling zwaarderwegende redenen om er van gevrijwaard te blijven.
      Waarbij ik het risico op supermist van oud-en-nieuw 2007/2008 een hele belangrijke vind. Heb niet het idee dat de overheid doorheeft wat voor een gevaren dit met zich mee brengt.
      Als een groep terroristen politiekleding (onlangs gestolen) en vuurwapens in het bezit heeft, kan het bij zulk slecht zicht, haast ongestoord uren mensen lopen afknallen.
      Mocht de terroristische dreiging er niet zijn dan vrees ik voor een aantal uren wetteloosheid waarin criminelen ten koste van kwetsbaren (bejaarden bijvoorbeeld) ongestoord los kunnen gaan.

  • Consumentenvuurwerk, zo NIET meer van deze tijd.
    (hopelijk hoef ik alle nadelen voor mens, dier en milieu, en alle ellende niet meer op te noemen... fijn)

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

5 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

8 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

9 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

9 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

11 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

12 uur geleden