Categorieën: Nieuws

Vuurwerkzaak: RTV Noord stelt verslaggever Rob Mulder op non-actief

RTV Noord heeft verslaggever Rob Mulder op non actief gesteld. Mulder kwam in opspraak nadat hij in een reportage een verkoper in illegaal vuurwerk had opgevoerd die dat niet was.

Volgens RTV Noord zou Mulder een vuurwerkpakket van 139 euro hebben gekregen van vuurwerkhandelaar Elle Westra in de stad. Een medewerker van dat bedrijf speelde de illegale handelaar in de vuurwerkreportage.

Mulder zou op zijn Facebookpagina een foto van het bedrijf zetten om zo reclame te maken. Dat mag niet. Mulder zou zich daar niet van bewust zijn geweest, maar meldde het ook niet toen er ophef over de reportage ontstond. RTV Noord stelt een extern onderzoek in naar de zaak.

Andor Heij

Bekijk reacties

    • Dat is inderdaad overdreven maar hedendaags noodzakelijk voor een rechtsgeldig ontslag,ontslag gaat er sowieso komen aangezien de journalistieke waarde van RTV Noord is aangetast en die was al niet al te hoog.

      • CNN en BBC, foute zenders? ;-) Ik vind Rob Mulder een sympathieke gast en ik vind het ook veel te veel heisa om een kleine misstap, waarbij me nog steeds niet helemaal duidelijk is wat precies de misstap is. Get a life Sikkom!

    • BBC en CNN? Ordinaire propaganda-zenders.

      Als je hun door de decennia heen gekleurde berichtgeving goed bekijkt, zie je dat het steeds in de pas liep met de verlangens van de NAVO. De militaire organisatie die als doel heeft een unipolaire wereld gedomineerd door VS en Westerse Vazallen te realiseren.
      Om zo te komen tot de - zeker ook door Killary en Dronebama - gewenste Full Spectrum Dominance te komen. Waarbij hett uiteindelijk dan weer om het eeuwige kwaad, genaamd geld, gaat.

  • Deze complete mafkees waagde het ook om voor de directeur van de Vondelflat op te komen zonder enig onderbouwing en daarom is het me ook niet vreemd dat hij een journalistieke rommelaar is.
    Hier bij de OOG zijn overigens ook een paar die het niet zo nou nemen met dit soort regels,ze plaatsen graag openingen van horeca gelegenheden en voeren nep prijzen op alsof het echt is(de beste vijf)
    Wellicht handig om te weten dat alle geplaatste stukken bewaard blijven aangezien het OOG net als RTV Noord aan bepaalde voorwaarden moet voldoen om subsidie te bemachtigen.

      • Feitelijk heb ik gewoon gelijk en dat is belangrijkste,wat jij overigens vindt zal me rotzorg zijn,Bruin is net zo anoniem maar dat zal je in al je simpelheid niet inzien.

  • Het is wel een heel onhandige en amateuristische actie van Rob Mulder. Beetje erg dom en niet erg journalistiek.
    Een forse reprimande lijkt me een passende straf. Hij heeft zichzelf al genoeg voor gek gezet.

      • Misschien heb je ook wel gelijk en ben ik beetje te mild. Ik heb wel een beetje een zwak voor de man. Dat hij in ruil voor een vuurwerkpakket op zijn Facebookpagina reclame maakt voor de vuurwerkhandelaar vind ik wel erg. Dit laatste wist ik niet toen ik mijn vorige bijdrage postte.

  • De cultuur is dusdanig en kregen journalisten de vrijheid dit te doen.

    Het zal wel met een sisser aflopen. Zelfs een directeur van RTV Noord met een glaasje te veel kende geen maatregelen. Beschermd door de politieke elite, dat als raad van commissarissen fungeert. Een bizarre constructie als je erover nadenkt. De journalistiek heeft een controlerende functie. Is ook onderdeel van ons staatsrecht. Maar alle vooraanstaande media in Groningen worden gesubsidieerd. En de toezicht fungeert vanuit de politiek via de raad van commissarissen!

  • Wat zou Mulder van de directeur van de Vondelflat toegeschoven hebben gekregen? Voor het met een camera belagen van twee bejaarde mannen. Mannen die géén andere wens dan smakelijk eten hadden.

  • RTV Noord kent geen Raad van Commissarissen.
    In de Raad van Toezicht zitten twee gepensioneerde oud-politici. Om dat bescherming door de politieke elite te noemen lijkt mij grote flauwekul.
    Wanneer je een complot wilt zien dan is er altijd wel iets te bedenken waarbij je een ander met modder kunt besmeuren zonder ook maar enig bewijs. Niet zo chic.

      • Wil je iets specifieker zijn wanneer je van mening bent dat mijn informatie niet correct is?

      • Alsof jij genuanceerd bent met kreten als flauwekul. Ik eis dan ook van jouw een volstrekte onderbouwing op mijn bijdrage. Hoezo gepensioneerd als men zojuist nog is benoemd tot een burgemeesterspost.

      • Otto draait de zaken om.
        Wanneer je iets beweert dan moet je dat onderbouwen of bewijzen. In mijn bijdrage geef ik aan dat Otto slechts kreten slaakt die niet op feiten zijn gebaseerd.

  • Als je als zelfstandig ondernemer/zzp`er bij in dit geval RTVNoord een inkomen wilt genereren moet je dus iets nieuwswaardigs inleveren wat uitgezonden gaat worden om hierna/hiervoor een vergoeding te ontvangen. Als er dus bijna niets nieuwwaardigs is en je toch ook een inkomen nodig bent, lijkt wat Rob Mulder hier dus gedaan heeft, een (makkelijk) wijze van geld verdienen.

    Zijn geloofwaardigheid was allang verdwenen, immers bij serieuze journalistiek, voor zover nog aanwezig bij RTVNoord, kreeg je hem niet in beeld te zien. Maar ook de presentator welke dit item heeft ingeleid is door hem op het verkeerde been gezet.

    Bij een vast dienstverband zou hem dit nooit overkomen zijn, dan was hij van een inkomen verzekerd geweest en had hij dit soort leugens niet hoeven te bedenken en in beeld hoeven brengen. Ben benieuwd wie zijn plaats bij RTVNoord in gaat nemen, minder zal het niet gaan worden. Vind het de laatste jaren een troosteloze zender welke ik persoonlijk na het verdwijnen van Noordnieuws direkt achter het NOS journaal, nooit meer de moeite van het kijken waard heb gevonden.

  • Ontslag, dit kan absoluut niet. Het journalistieke niveau is toch al niet al te hoog, met al die jeugd achter de micro of voor de camera. Het lijkt er op dat RTVN aan de houdsbaarheidsdastum zit, dat is bij radio meestal 30 jaar en die is al voorbij, na het immense succes uit de jaren 80. De jeugd heeft niets met de regio en trekt massaal weg, de oudere generatie komt niet meer aan haar trekken en de wanhoopspogingen om het radio 2 publiek te trekken mislukken volledig. Zelfs alle50 goud is tranentrekkend. Jammer maar het is niet anders. Waarschijnlijk is het regioblokje in het NOS-journaal s middags op de landelijke TV een voorbode van wat ons te wachten staat.

  • D'r uit met zo'n journalist. Het niveau van de journalistiek van RTV Noord heeft hiermee z'n dieptepunt bereikt.
    Ga je schamen.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

3 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

5 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

6 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

7 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

8 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

9 uur geleden