Categorieën: Nieuws

Burgemeester: Ook sluiting gaswinninglocatie Eemskanaal

Burgemeester Peter den Oudsten wil dat ook de gaswinning bij de locatie Eemskanaal wordt stop gezet. Deze locatie is aan de noordoostzijde van de stad en veroorzaakt mogelijk aardbevingen in de stad Groningen.

Eerder is al een mislukte poging ondernomen om deze locatie te sluiten. “Uit een eerder advies van de NAM blijkt dat er een duidelijk veiligheidseffect is door ook de Eemskanaalcluster te sluiten”, aldus Den Oudsten. “In het bijzonder zou dit het risico voor de inwoners van de stad verminderen. Deze sluiting van de Eemskanaalcluster – ook door wethouder Roeland van der Schaaf verschillende keren bepleit – komt helaas niet terug in het recente SodM-advies van vanmorgen. We blijven daarom bij onze eerdere brief aan de minister waarin we het sluiten van de Eemskanaalcluster benadrukken.”

De burgemeester is verder tevreden over het terugdringen van de gaswinning in de provincie Groningen. Dat moet op termijn 12 miljard kuub per jaar worden. Minister Eric Wiebes volgt een advies op van de Staatstoezicht op de Mijnen.

Den Oudsten: “Het recente advies van het Staatstoezicht op de Mijnen, dat neerkomt op een veilig winningsniveau van 12 miljard kubieke meter per jaar, betekent dat er de komende vijf jaar met 90% zekerheid geen veiligheidsrisico’s zijn. Dat is goed voor de inwoners van de stad en de provincie Groningen. Daarnaast doet het SodM de aanbeveling om per direct de cluster Loppersum te sluiten en het beperken van fluctuaties bij de Bierum-cluster. Ook dit zal een positief effect hebben op de veiligheid van de Groningers omdat het tijdelijk zware bevingen voorkomt.”

 

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Hahahahahaha, wat een geouwehoer. Na 50 jaar zeggen dat er niets aan de hand is met allerlei fake rapportjes is men opeens aardbevingsspecialist. Die bevingen gaan nog jaren door en als er teveel geld mee is gemoeid gaat er niets dicht. Behalve de gasveldjes die niet rendabel zijn. De overheid kiest voor geld boven slachtoffers. Paar doden door stress, een vallende vaas, een instortend huis, het maakt niets uit. De IS staat met spandoeken in Den Haag te demonstreren. Kom maar op met die honderden nieuwe fake rapportjes om de boel nog jaren te rekken.

  • 'De' politici hebben decennialang Groningen laten bloeden. En nu op het moment suprême een mooie sier maken. De provincie naar de kloten. De economie van Groningen naar de kloten.. Nooit een geharde eis vanuit 'de' bestuurders voor investering, zodat Groningen ook een fatsoenlijke economie kon bouwen. Maar wel zijn oerbewoners ondertussen sanctioneren, wegens zijn slechte economische toestanden als gevolg. Hypocriete politici!

  • ... De IS staat met spandoeken in Den Haag te demonstreren. Het malieveld staat regelmatig vol met demonstranten die Nederland verafschuwen en zich gekwetst voelen. Maar als er wat trekkers naar Den Haag gaan die voor de belangen van Nederlanders opkomen, die zijn genomen door de overheid, worden de toegangswegen geblokkeerd.

    een veilig winningsniveau, hoe krijgt die man het uit zijn mond... rekken rekken rekken

Recente berichten

Universiteitsraad wil in de toekomst anoniem kunnen stemmen

De Universiteitsraad wil dat stemmingen in de toekomst anoniem kunnen gaan verlopen. Op deze manier…

54 minuten geleden

Groningse kanopoloërs bereiken halve finale op WK in China

Het Nederlandse damesteam kanopolo heeft zaterdag de halve finale bereikt op het WK dat gehouden…

2 uur geleden

Stille tocht tijdens Kristallnachtherdenking keert na jaar afwezigheid terug

Er wordt in november weer een stille tocht gehouden tijdens de Kristallnachtherdenking. Vorig jaar werd…

2 uur geleden

Aardbeving gemeten bij Usquert

Bij Usquert heeft zaterdagochtend een aardbeving plaatsgevonden. Het KNMI meldt dat de beving een kracht…

3 uur geleden

Gedeputeerde: “Eelde werkt aan meer bestemmingen, Egypte wordt directe vlucht”

Onlangs werd bekend dat er in de toekomst vanaf Groningen Airport Eelde gevlogen zal worden…

5 uur geleden

Klooster Yesse sluit zaterdag jaar af met festival: “Van alles te beleven”

Op het terrein van klooster Yesse bij Haren vindt zaterdag het Mini-Yessefestival plaats. Volgens de…

6 uur geleden