FC Groningen houdt punt over aan duel tegen ADO Den Haag

FC Groningen heeft zondag thuis met 0-0 gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag. FC Groningen blijft daardoor 13e staan in de eredivisie met 23 punten uit 23 wedstrijden.

FC Groningen ontsnapte in de openingsfase toen Deyovaisio Zeefuik een bal van Bjorn Johnsen van de lijn haalde. Na een kwartier antwoordde FC Groningen via Tom van de Looi. Ook die bal werd van de lijn gehaald. Tom van Weert kreeg een aardige kans die gestopt werd door ADO doelman Robert Zwinkels. Danny Bakker kopte namens ADO op de lat, zodat de rommelige eerste helft doelpuntloos werd afgesloten.

Na rust gebeurde er lang niet veel tot Kasper Larsen een kwartier voor tijd met een kopbal op Zwinkels stuitte. Aan de andere kant was Johnsen gevaarlijk, maar FC Groningen doelman Sergio Padt was attent. Hij voorkwam daarna nog een paar keer dat ADO tot scoren kwam, onder meer op een schot van Abnenasser el Khayati. Van Weert miste in blessuretijd nog een grote kans voor FC Groningen. Daardoor bleef het zoals het begon: 0-0.