De organisatie WarmteStad gaat onderzoeken welke bron de bedrijven op Zernike en ongeveer 10 duizend huishoudens in Paddepoel en Selwerd in de toekomst gaat verwarmen.
WarmteStad maakt nu een longlist van allerlei opties als bron voor het warmtenet. Het gaat om een alternatief voor geothermie, dat in november werd stopgezet. Er zijn diverse alternatieven: biomassa, biogas, restwarmte, omgevingswarmte, zonthermie of een combinatie. Daarna wordt een analyse gemaakt, waarbij zaken als kosten, uitstoot en betrouwbaarheid centraal staan.
Het streven is nog voor de zomer een plan te hebben, dat goedgekeurd moet worden door de aandeelhouders: gemeente en waterbedrijf. De nieuwe duurzame bron kan volgens WarmteStad vanaf 2020 gaan draaien. Tot het zover is worden de bedrijven en woningen voorzien van warmte uit een tijdelijke warmtecentrale, die eind dit jaar klaar moet zijn.
Door de winterse omstandigheden ging er zaterdag een streep door de meeste voetbalwedstrijden in de…
Politieagenten hebben zaterdagmiddag twee winkeldieven aan kunnen houden die hun slag hadden geslagen bij meerdere…
In een portiek van een woongebouw aan de Jacques Perkstraat heeft zaterdagmiddag korte tijd brand…
De fractie van Stadspartij 100% voor Groningen noemt het te gek voor woorden dat de…
De sneeuwchaos van donderdagavond heeft gezorgd voor bijzondere oplossingen. Op filmpjes, die zaterdag online werden…
Zo'n vierhonderd mbo- en hbo-studenten hebben afgelopen week meegedaan aan de Gezondheidschallenge Health Noord. Tijdens…
Bekijk reacties
Biomassa/biogas is nepduurzaam. Er komt nog steeds gewoon co2 versneld vrij die anders opgesloten zou blijven. Wat je zou kunnen doen is zonnewarmte opslaan onder de grond en die in de winter gebruiken. Dat hoeft niet heel diep. Je kunt bijvoorbeeld de wegen in het gebied als zonnecollectoren gaan gebruiken. Kost wel een grote investering omdat je alle wegen moet open halen en ze moet vervangen door een weg met een buizensysteem.