Categorieën: Sport

‘Veldwijk weigerde in te vallen bij FC Groningen’

FC Groningen-aanvaller Lars Veldwijk heeft zondag geweigerd om in te vallen in de wedstrijd FC Groningen-ADO Den Haag (0-0). Dat meldde trainer Ernest Faber na de wedstrijd.

Het was de bedoeling dat Veldwijk voor Mimoun Mahi zou komen, omdat Mahi na een blessure waarschijnlijk niet de hele wedstrijd kon spelen.

Maar Mahi hield het wel vol, zodat Faber Veldwijk pas in de slotfase in het veld wilde brengen. Veldwijk liep wel even warm, maar ging toen weer in de dug-out zitten. Faber zei bij de NOS dat het incident maandag besproken wordt binnen FC Groningen.

Update: Veldwijk ontkende later op de sociale media dat hij niet wilde invallen.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • heel begrijpelijk,dat veldwijk niet wil invallen,deze trainer blijft maar wissellen en de spelers krijgen totaal geen vertrouwen van de trainer,wat heeft het voor nut een speler een kwartier laten warm draaien en dan nog ff een paar minuten laten invallen,nee dit gaat hem niet worden met faber en veldwijk,deze spits is vele malen beter als andere spitsen,ewat heeft mahi laten zien totaal niks en waarom stel je een niet fitte mahi op terwijl je een fitte veldwijk op de bank hebt zitten
    ik sta dan ook 100% achter het besluit van veldwijk,en laat faber een wat gember in sommige spelers in hun achterste plaatsen misschien dat ze dan wel gaan werken voor hun geld en niet te vergeten de trouwe supporters die nu weg blijven,en laat nijland ook eens nadenken over het verkoop beleid,spelers verkopen en niks van gelijke waarde en kwaliteit terug kopen om je begroting sluitend te maken....ppfffffffffff

    • Het is gewoon werkweigering waar jij ontslag voor krijgt bij je baas,en het doet helemaal niet ter zake wie de trainer is.(er is namelijk ook nog publiek en tv kijkende supporters waar je uiteindelijk voor speelt)
      En het trieste is ook nog dat je voor Veldwijk geen dubbeltje terug krijgt aangezien de gehele voetbalwereld ondertussen weet dat voetbal voor Veldwijk bijzaak is geworden.

    • Trouwe supporters blijven niet weg. Zo trouw zijn ze niet. Wil je trouwe supporters zien? Ga 's bij NAC kijken. Tegen degradatie vechten en elke thuiswedstrijd weer uitverkocht, hun cluppie trouw aanmoedigend. Ooit was Groningen ook zo'n club, maar die tijden zijn helaas niet meer.

      Veldwijk vergeet wel dat je het met z'n allen moet doen en dat je zo'n klootviool juist in een moeilijke tijd beter kwijt dan rijk bent. Werkweigering is wat mij betreft sowieso wegwezen. Niemand staat boven de club, ook Veldwijk niet. Bij een eerder akkefietje was hij ook al betrokken. En als het nou een spits van niveau was... Ik zeg; doei!

      • Precies Jeroen. De FC heeft alleen supporters als het spel aandoenlijk is en er punten worden gehaald. Van die types als VSH ;-) Of, alshet ergens nog omgaat. In 1999 speelde de FC in de eerste divisie. Het eerste jaar nadat ze waren gedegradeerd. Het toenmalige Oosterpark was vrijwel leeg met slechts 5000 toeschouwers. Totdat in de play-off een degradatie/promotie wedstrijd werd gespeeld als beslissend. Het was proppie vol. Totaal uitverkocht. Iets, wat het hele jaar door, nooit werd gehaald. Helaas, verloor de FC deze wedstijd, waardoor de FC nog een jaar werd veroordeeld tot de eerste divisie. En wederom was het vrijwel leeg het hele jaar door daarop. Uiteindelijk werd de FC kampioen en dus promotie.

      • @ Otto.

        Ondanks je knipoog wil ik toch even reageren. Als Grunn-spelers de mouwen opstropen en de beuk erin gooien, hoor je mij niet klagen. Zelfs niet als dat in tweede divisie (ja, die onder de eerste) gebeurt.

        Enige wat ik verlang is een grote dosis strijd.

      • @ VSH

        Ben bang dat de FC op dit moment niet beter kan. Het anticipeert niet goed als spelers naar elkaar. Misschien is er in de spelersgroep versus de trainer meer aan de hand. Het functioneert namelijk als stroop. Het enige, waarmee de FC degradatie kan ontlopen is puur op de individuele kwaliteit. En als er niets gebeurt, dan zie ik het somber in voor volgend seizoen. Eigenlijk zijn de transfers deze winterperiode al een teken aan de wand. Waarmee de begroting mogelijk naar beneden is bij geschroefd. Mede veroorzaakt door de leegloop van de Euroborg.

    • Als jouw leiddingevende je publiekelijk vernedert, en zich niet aan afspraken houdt, mag je werkweigeren zonder dat dat ontslag betekent. Ben er van overtuigd dat géén enkele rechter hier tot een vonnis met ontslag komt.

      • Gezien de tegenstrijdige berichten kunnen we beter eerst even afwachten wat de uitkomst is. Maar ik ben wel van mening dat als de trainer je vraagt warm te lopen, dan doe je dat. En als het zo loopt dat je uiteindelijk in eerste instantie er niet in komt, dan heb je pech. Hij zou er ook helemaal niet in komen voor de Weert, maar voor Mahi, mits Mahi niet verder zou kunnen. Sowieso, voor een dergelijk loon liep ik 90 minuten om het stadion als de trainer me dat zou vragen. Mocht het waar zijn, dan is het op zeker werkweigering. Er is hem niet gevraagd om de wc's schoon te maken, maar om warm te lopen. Als je daardoor gepikeerd bent en je weigert nog er in te komen, dan verzaak je tegenover je ploeggenoten, om maar niet te spreken over de supporters die met een behoorlijk lager loon wel een kaartje hebben gekocht om hun cluppie aan te moedigen. Want daar speel je in eerste instantie voor en meneer wordt daar rijkelijk voor beloond.

  • Veldwijk groot gelijk

    De eerste werkweigering begon bij Faber die zijn zielige machtsstrijd met een speler via smerige spelletjes (ellenlang laten warmlopen terwijl die Van Weert maar onnozel staat aan te klooien) probeert te winnen.

    Faber out.

    Zeefuik aanwinst. Van de Looi nu al volwassen. Bacuna verstopt zich niet, en zoekt oplossing naar voren. Verdediging redelijk. Mahi vandaag helaas ongelukkig, maar desondanks dreigend.

    Volgend jaar na jaren op balbezit en verdedigende organisatie combinatie-treurnis gericht voetbal, eindelijk Gronings gebikkel. Met het door Jans geïntroduceerde 442GTPV.
    Zo niet, dan Nijland echt wegtrappen. Het verschuilen achter neppe "grootste fan" en "ben maar een reclamebordverkoper" gaat dan niet meer lukken.

    Aangezien Mahi en Padt vertrekken, volgend jaar verder met Reis, Van de Looi, Doan, Te Wierik, Memisevic, Warmerdam, Zeefuik (nu contract aanbieden) en wat mij betreft ook Bacuna. Voor voorin en achterin snelheid, en voor het middenveld ervaring/leider. Maar vooral dynamiek en strijdlust. Daarom pro Gerard Kemkers.

    • NIjland verdiend jaarlijks meer dan 2 ton bij FC Groningen wat hij tevens gebruikt voor z'n eigen handeltjes,en als je het niet goed doet moet je weg.

  • Veldwijk is een watje verpakt in een stoere verpakking wat zo snel mogelijk naar z'n nep wijf in het westen moet gaan,of anders niet meer opstellen en 10 dagdelen per week melden waarvan de eerste om 8 uur s morgens en lekker rondjes laten lopen totdat hij scheel ziet.
    Niet lopen ook goed,werk weigering en salaris inhouden.(en de rondjes lopen live streamen via youtube)

    • Waarom is Veldwijk een watje?

      Het is misschien niet de hardste kerel die er ooit op een voetbalveld heeft rondgelopen, maar dat maakt iemand toch niet gelijk een watje? Ik zie Veldwijk de (kop-)duels gewoon aangaan.

      En buiten het veld heeft ie wat jetset neigingen. Maar heb hem bijvoorbeeld nooit huilerig over het gewapende overval op hem zijn vriendin horen praten. Terwijl geconfronteerd worden met een vuurwapen best ingrijpend kan zijn.

      Geen idee waarom hij een watje zou zijn.

  • Zulke types vergiftigen de sfeer in een selectie. Niet meer laten spelen lijkt mij de beste oplossing.

Recente berichten

Zonnig najaarsweer tot na het weekend, daarna klopt de herfst aan de deur

De komende dagen is het nog steeds een beetje nazomeren in Groningen. Aangename temperaturen, flink…

3 uur geleden

Winkelcentrum Paddepoel moet opener uitstraling krijgen: “Het is nu een eiland in een zee van asfalt”

Winkelcentrum Paddepoel moet een opener uitstraling krijgen. Voor voetgangers en fietsers moet het aantrekkelijker worden…

3 uur geleden

Twee gewonden bij schietincident op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk (update)

Op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk heeft woensdagavond een schietincident plaatsgevonden. Daarbij zijn twee mensen…

4 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar verkoop studentenhuizen: “Geluiden zijn verschillend”

De gemeente Groningen gaat samen met het steunpunt Huren onderzoek doen naar de verkoop van…

6 uur geleden

Langstzittend raadslid Amrut Sijbolts dient na ruim veertien jaar ontslag in

Na veertien jaar in de gemeenteraad van Groningen heeft Amrut Sijbolts zijn ontslag ingediend. Daarmee…

7 uur geleden

GON is voorbeeld dat je markt uit de zorg moet halen: “Wel zorgen over aantal tieners dat vastloopt in onderwijs”

Vijf jaar na de invoering van het gebiedsondersteuningsnetwerk, het GON, kan gesproken worden van een…

7 uur geleden