Categorieën: Nieuws

Joshua Camera is “Huisjesmelker van het Jaar”

ROOD Groningen de jongerenclub van de SP heeft vrijdag Joshua Camera en zijn bemiddelingskantoor SpotIn de titel ‘Huisjesmelker van het Jaar’ uitgereikt .

Daarmee is Camera de slechtste huisbaas van Nederland. Met de prijs zet de jongerenclub het grote probleem van kwalitatieve woningnood in de Stad op de kaart. Naar aanleiding van klachten ging ROOD de afgelopen maanden bij een groot aantal panden van Camera langs om de huurders te spreken. Er kwamen veel misstanden aan het licht zoals illegale bemiddelingskosten, te hoge huurprijzen en intimidaties.

Een aantal gemeentes zoekt steun bij het rijk om het probleem van malafide verhuurder aan te pakken en schreven een brief aan het kabinet, zij willen de mogelijkheid om verguningen van malafide verhuurders aan te pakken.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • "Er kwamen veel misstanden aan het licht zoals illegale bemiddelingskosten, te hoge huurprijzen en intimidaties."

    Allemaal meningen van huurder en de leden van de jongerenpartij Rood van de SP. Je kunt je huurprijs berekenen met een tool. Niets moeilijks aan. Vind je het te hoog? Zoek dan een andere woning die minder kost. Toch raar dat je instemt met huur die je niet wilt betalen? Vooral als de huurprijs voldoet aan de norm? Misschien moeten de huurders van te wat beter nadenken en niet boven hun stand gaan leven.

    De huurbaas heeft geen bemiddelingskantoor. Staat er geheel los van. Dit zijn andere mensen. Deze gegevens zijn niet zo moeilijk te vinden..

    Persoonlijk vind ik dat als je dit soort aantijgingen doet je ook met substantieel bewijs moet komen. Ik volg het al een tijdje maar die journalist die al die artikelen schrijft bij Sikkom (waar de rest van de media het van overneemt) snapt er ook geen bal van. Nooit ook maar een grientje bewijs.

    Zelf heb ik via deze mensen gehuurd. Ik heb ze opdracht gegeven om een woning te zoeken en dat hebben ze gedaan. Ik ben niet de makkelijkste klant geweest maar zijn altijd vriendelijk en professioneel gebleven.

    • Geen idee waarom, maar ik krijg het gevoel dat uw relatie tot Camera een andere dan de door uw geschetste relatie van een ex-huurder is.

      #gut feeling

    • Joshua Camera is gewoon een ordinaire laffe hond die al eens knielend en smekend kennis met mij gemaakt heeft,toen was hij niet meer dapper zoals hij tegen mijn nichtje deed.En dan kom jij met een slap verhaaltje aan zetten met bewijs,hoe lachwekkend wil je het hebben.

    • @Suuz, wat is uw ECHTE relatie met deze criminele huizenmelker?
      Zei ik criminele? Ja, dat zei ik.

Recente berichten

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

49 minuten geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

1 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

3 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

4 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

5 uur geleden

Locatie Hoogeweg 9 krijgt over vijf jaar forse woningbouw

Bouwbedrijf Trebbe neemt de ontwikkellocatie Hoogeweg 9 over van Elker jeugdhulp en onderwijs. Beide organisaties…

5 uur geleden