Nederlaag Jong FC Groningen tegen beloften Almere City

Foto Andor Heij: Voetbal

Jong FC Groningen heeft vanmiddag op sportpark Corpus den Hoorn met 1-0 verloren van Jong Almere City. FC Groningen zakte naar de zesde plaats in de derde divisie op zaterdag. Almere City staat tweede achter Spakenburg.

Doelman Jan Hoekstra voorkwam in de openingsfase twee keer dat Jong Almere City aan de leiding kwam. Jong FC Groningen antwoordde met schoten van Uriel Antuna en Joel Donald die net over vlogen. Na 27 minuten kwam Almere City op 1-0 via Radinio Balker. Hoekstra voorkwam twee keer dat de score hoger uit viel. FC Groningen kwam vlak voor rust nog bijna langszij, maar Tim Riksman schoot de bal in de foute kant van de winkelhaak.

In een slordige tweede helft kreeg invaller Daniel Bouman na 70 minuten de eerste kans voor FC Groningen die ruim over ging. Sherill Mac Donald kopte aan de andere kant net voorlangs. Jong FC Groningen zocht in het vervolg wel de aanval, maar verder dan een gevaarlijke vrije trap van Kasper Oldenburger kwam de ploeg niet.