Op 21 maart mogen de Groningers ondanks dat er geen gemeenteraadsverkiezingen zijn toch naar de stembus. Namelijk voor het referendum over de Wet op de Inlichtingen en veiligheidsdiensten (WIV), deze wet geeft de AIVD meer bevoegdheden voor opsporingen.
De Jonge Democraten (jongeren D66) zijn tegen de WIV in de huidige vorm omdat deze informatie zou kunnen winnen van onschuldige burgers. Volgens het CDJA (jongeren CDA) zal dit doem scenario wel meevallen en maakt de nieuwe wet Nederland een stuk veiliger.
Bij de Euroborg is het door brand getroffen koffiehokje bij het uitvak vervangen door een…
Pop-up restaurant Happietaria heeft sinds deze week haar deuren geopend aan de Henri Dunantlaan. Het…
Op de ijsbaan van Kardinge vond zaterdagavond het natuurijsuur plaats. Volgens Hein Schepers van de…
De ijshockeyers van GIJS hebben zaterdagavond na shoot-outs gewonnen van Sweetlake Panters. In de uitwedstrijd…
De Sint-Jozefkathedraal in de stad zal woensdagavond bloedrood aangelicht worden. Het gaat om een actie…
Stadjers Hand in Hand ziet de armoede in de gemeente verergeren waarbij de verhalen groter…
Bekijk reacties
Ik heb niks te verbergen ..daarom stem ik tegen ..
Het gaat gewoon door ( maakt geen reet uit wat ik of U stemt)
Ik ga toch stemmen ( tegen beter weten in), mij de illusie geven dat mijn stem enig invloed heeft.
Wordt wakker mensen.
Gelukkig heb ik niks te verbergen ..of toch wel ?
Ik post zelfs met mijn eigen naam hier ..
Dat zouden er meer moeten doen ..
Maar tja ...die hebben wat te verbergen denk ik ..maar daar moet U zelf maar over oordelen ..
Zeldzaam domme argumenten die je aanvoert Rene,wiens naam onder een reactie staat is niet van belang en doet totaal niet ter zake.
Denk je nu werkelijk dat massaal afluisteren meer veiligheid gaat geven?,er zijn genoeg manieren om geheel uit het zicht veilig te communiceren dat vertelt de overheid echter niet.Overigens is kans dat jij onder een paardentram terecht komt en daarbij ook nog gouden horloge vind groter dan dat jij gewond raakt bij een terroristische aanslag.
Mmmmh.... en IK zou hier dom zitten te lullen ?
Dat dust.. Doe ..ikke nait ..!!
Koekwaus...
Ik ga naar de stembus enkel en alleen om daar mijn stem ongeldig te maken
Moet ik stemmen?
Dit even ter info ..!!
Nee, u bent niet verplicht om te stemmen. Stemmen is een recht in Nederland; u mag zelf bepalen of u er gebruik van maakt. Het recht om te stemmen is de basis van onze vrijheid en democratie. Dankzij dit recht mag u een mening hebben én deze ook geven. En door te stemmen oefent u mede invloed uit op de wijze waarop de gemeenteraad wordt vertegenwoordigd. Als u wel wilt stemmen, maar op de dag zelf niet kunt, kunt u iemand anders machtigen.
Wat zijn de openingstijden van de stemlokalen?
De stemlokalen zijn geopend van 7.30 tot 21.00 uur.
Kan ik blanco stemmen?
De mogelijkheid bestaat om blanco te stemmen. U kruist dan geen van de vakjes aan en maakt geen andere aantekeningen op het stembiljet. U vouwt uw stembiljet dus onbeschreven dicht en stopt het in de stembus.
Een blanco stem wordt wel meegenomen bij het bepalen van de opkomst (het aantal mensen dat naar het stembureau is gekomen om te stemmen). Een blanco stem telt niet bij de berekening van de uitslag en de kiesdeler/kiesdrempel. Daarvoor worden uitsluitend de stemmen die uit zijn gebracht op een van de kandidaten geteld.
Het uitbrengen van een blanco stem heeft, evenals het niet-stemmen, geen enkele invloed op de zetelverdeling. Dat een niet-uitgebrachte stem naar de grootste partij gaat, is een misvatting.
Wanneer wordt mijn stem als ongeldig aangemerkt?
Een stem is ongeldig wanneer die is uitgebracht op een ander stembiljet dan u is uitgereikt in het stembureau. Ook is een stem ongeldig wanneer u niet duidelijk maakt op wie u stemt (door het geheel of gedeeltelijk rood maken van het witte stipje in het stemvak), of wanneer u meerdere vakjes rood maakt of met een andere kleur stemt. Schrijf verder niet op het stembiljet. U loopt dan namelijk het risico dat uw identiteit wordt achterhaald en uw stembiljet daardoor ongeldig wordt.
Wat gebeurt er met mijn stem als ik niet stem?
Het niet deelnemen aan de verkiezing heeft, evenals het uitbrengen van een blanco stem of een ongeldige stem, geen enkele invloed op de zetelverdeling. Dat een niet-uitgebrachte stem naar de grootste partij gaat, is een misvatting.
Bron: https://www.marum.nl/bestuur/verkiezingen_41222/item/verkiezingen-algemeen_15817.html