Bijna 15 miljoen euro, dat heeft de stad vorig jaar verdiend aan de verkoop van bouwgrond en de verkoop van industrieterreinen.
Na jaren van afschrijvingen en verlies blijkt 2017 een heel goed jaar voor de stad. Optimistisch is de stad over de economische bedrijvigheid en het aantal inwoners: “Als je ziet wat er allemaal voor bouwactiviteiten zijn op bijvoorbeeld het Europapark; appartementen en de sporthal dat is heel goed voor de stad”, zegt wethouder Roeland van der Schaaf.
De wethouder weet wel wat te doen met het geld: “We bewaren een gedeelte voor moeilijker tijden maar we gaan nu ook flink investeren in Zernike.”
Kunstschilder Egbert Modderman uit de stad is dit weekend uitgeroepen tot Talent van het Jaar…
Voor de tweede klassers uit Stad die in actie kwamen was het een slechte middag,…
Donar heeft zondagmiddag in Charleroi verloren van Spirou Basket. Ondanks de steun van tientallen meegereisde…
Bij de Euroborg is het door brand getroffen koffiehokje bij het uitvak vervangen door een…
Pop-up restaurant Happietaria heeft sinds deze week haar deuren geopend aan de Henri Dunantlaan. Het…
Op de ijsbaan van Kardinge vond zaterdagavond het natuurijsuur plaats. Volgens Hein Schepers van de…
Bekijk reacties
Ze hadden het Zerniketerrein moeten verhuizen naar het suikerunieterrein. Daarmee ook het logistieke probleem opgelost voor de studenten, waar al zolang over gesoebat wordt. Zodat de stad Groningen ook beter kan uitbreiden qua woningbouw in Noordelijke richting.
Ik vind dit wel een beetje een eenzijdige optimistische berichtgeving, mede gelet op het aantal ambtenaren wat dagelijks bezig is met de verkoop van kavels o.a. bij Meerstad waar een compleet verkoopkantoor incl. bemanning is neergezet en Westpoort, waar je dagelijks toch wel een 4 tot 5 auto`s van de gemeente ziet staan zou ik graag zien wat de afgelopen jaren de kosten zijn geweest van huisvesting en loonkosten om de aangehaalde bouwkavels aan de man te kunnen brengen en de rente welke men de afgelopen jaren heeft betaald over de bouwkavels welke nu dan zijn verkocht.
De gemeente maakt dus dikke winst op bouwgrond en klaagt dat wonen zo duur is en mensen moeilijk aan een dikke hypotheek kunnen komen....
En ik ben ook wel benieuwd naar de overhead.
De gemeente vergeet er ook bij te vermelden dat de ontvangen 15 miljoen eigenlijk gebruikt zou moeten gaan worden om de geleende gelden terug te gaan betalen, echter men lijkt dit nu alweer uitgegeven te hebben. Makkelijk zaken doen met andermans geld.
Zou wel eens willen weten hoe lang iemand als in dit geval een van der Schaaf een privaat gefinancierd bedrijf overeind zou kunnen gaan houden/hoe lang het zou duren eer er een bank in zou grijpen, om een faillissement te voorkomen.
Altijd maar weer die goed-nieuwsshow vanuit het stadsbestuur;
Wat middenweg zegt; als je alle minnen en plussen tegen elkaar wegstreept, is het dieptreurig. Men heeft zelfs de sociale woningbouw moeten integreren in Meerstad via de woningcorporaties en indirect gemeenschapsgeld om het zaakje enigszins rendabel te krijgen.
En als Roeland had geweten, hoe de bevolking van Groningen was samengesteld, dan waren dit soort voorstellen al op voorhand genomen. Roeland ondergaat nu dezelfde fout met het suikerunieterrein. Met de plannen, die nu op stapel staan, verwacht ik voor de toekomst ook enorme problemen.
In elke gemeentelijke grondexploitatie worden ambtelijke uren en andere overhead gewoon meegenomen, net als aanleggen- en beheerskosten en een gemiddelde rentelast op het geïnvesteerde geld.
Deze 15 miljoen houdt daar gewoon rekening mee lijkt me en is het bedrag dat onderaan de streep over blijft.
Was dat maar waar! Verdiep AUB in de jaarlijkse financiële rapportages over alle beleidsterreinen! Tel het op en trek het af. Dan praten we verder! Zelfs de accountant geeft niet vanzelfsprekend zijn goedkeuring. Doordat ze ook wegmoffelen!