Categorieën: Nieuws

Straks wonen en werken in Eemskanaalzone

Het Stadsbestuur wil de Eemskanaalzone ontwikkelen voor wonen, werken en ondernemen. Het gaat om het gebied tussen de Oosterhaven en Meerstad.

Tussen het Damsterdiep en de Sontweg komt ruimte voor 1000 tot 2000 woningen. Ook moet er een goede route komen voor wandelaars, fietsers en automobilisten tussen Stad en Meerstad. De aanpak is nodig omdat Groningen steeds meer inwoners, bezoekers en economische activiteiten krijgt.

Het college wil beginnen met een stedenbouwkundig plan voor de locaties van de brandweer, bereden politie en containerterminal. Ook komt er een extra fiets- en voetgangersbrug over het Eemskanaal, en worden de Scandinavische Haven, bedrijvenpark Driebond en het slibdepot.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Daar is het één en ander al over geschreven;

    https://www.oogtv.nl/2018/03/plan-voor-de-stad-over-25-jaar/

    Bovendien EIS ik rapporten in het openbaar, waarin de economische activiteiten op termijn zichtbaar worden? En geen gerelateerde relatieve activiteit! Bovendien wacht ik nog steeds met smart, op het rapport 'waarom de studenten die in grote getale naar Groningen komen ook in grote getale Groningen weer verlaten, het waarom? Het zou in de maand maart uitgebracht worden?!

    Bovendien, EIS ik tekeningen, waarin deze bouwplannen duidelijk worden gepresenteerd, dan deze bijbehorende tekening/krabbel zoals het ook op RTVNoord was gepresenteerd. Heb het plaatje gekopieerd en ingezoomd etc. maar het blijft koffiedik kijken, wat deze plannen behelzen?!

    Wij zijn Grunnegers. Oerbewoners!

  • Alles zal gaan wijken voor de megalomane woningbouwplannen in deze gemeente. Zo zal de woonschepenhaven verdwijnen, evenals de bedrijvigheid op en aan de insteekhavens.

    De insteekhavens zullen wel als een soort van Long Island of een Manhatten aan het water/aan het Winschoterdiep gaan fungeren en worden volgebouwd met in beton gegoten tumoren voorzien van kijkgaten. Alles om zoveel als mogelijk bewoners aan te trekken om dan door middel van hogere inkomsten uit het rijk, de rentelasten van de onderhand tot megalomane hoogte gestegen schuldenlast te kunnen blijven betalen. Aflossen zal er nooit meer in gaan zitten, daarvoor is de opgebouwde schuldenlast nu al veel te groot

    • In Manhattan heb je prachtige architectuur. In tegenstelling tot de witte tumoren met kijkgaten die de in Nederland voor architecten doorgaande figuren ontwerpen. Neo-marxisme heeft met veel succes het Nederlandse architectuur-onderwijs kapot gemaakt; waardes als schoonheid en menselijkheid lijken in het architectuur-onderwijs haast tot taboe verklaard. Roger Scruton heeft een duidelijke mening over de waanzin, waartoe Westerse/Nederlandse architectuur en stedenbouw is vervallen, geventileerd; aardig om eens te bekijken op het internet.

  • De stad Groningen in vogelvlucht;

    Onderwijsinstellingen en ambtelijke organisaties.

    Tot zover de stad Groningen en ommeland.

    (Deze opname van oog met de wethouder is dezelfde dag geschoten als de opname zgn van vandaag met de participatiewet. Of het is een onverzorgde wethouder)

Recente berichten

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

29 minuten geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

1 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

3 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

4 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

6 uur geleden

Vrienden en speurhonden naar La Gomera om te zoeken naar vermiste vrouw (49) uit Stad

Een team van zoekhonden gaat op het Canarische eiland La Gomera zoeken naar Diana. De…

6 uur geleden