Categorieën: Nieuws

‘Wijziging Participatiewet is heel slecht plan’

“Onaanvaardbaar!” dat zegt wethouder Roeland van der Schaaf over de plannen die het kabinet heeft met de Participatiewet.

Werkgevers krijgen op dit moment een vergoeding voor mensen met een beperking. Op die manier kunnen zij ook het minimumloon verdienen. Het kabinet wil straks de werkgever een loon laten bepalen en de gemeente moet dat dan aanvullen tot het minimum. De werknemer moet dan zelf aankloppen bij Sociale Zaken. Met de maatregel wil het kabinet 500 miljoen euro besparen.

Van der Schaaf laat het er niet bij zitten. “Samen met de arbeidsregio’s en organisaties ga ik de Tweede Kamer benaderen. Het is echt een heel slecht plan.”

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Wat maakt het uit of het rijk of de gemeente dit aan gaat vullen? Minimumloon is minimumloon

  • Als ik werkgever zou zijn, zou ik zo laag mogelijk gaan zitten. Als het toch wordt aangevuld.

    Ok tevens, de wanhoop, waarop dit land wordt geregeerd en het een-tweetje vanuit gemeentebesturen. Er wordt gewoon gesold met mensen aan de onderkant.

    • Ja want volgens de VVD hebben we het hier over mensen die economisch oninteressant zijn. En daar moet volgens de VVD zo min mogelijk geld aan besteed worden. Naast de aanvulling tot het minimumloon, bouwen de mensen die onder deze regeling vallen ook geen pensioen op. Dus je werk wordt niet voor vol aangezien.

      Kabinet Rutte III denk hier 500 miljoen euro mee te bezuinigen. Dat ze daarmee gehandicapten, ook wel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt genoemd, wegzetten als een nutteloze kostenpost interesseert ze geen moer. En gezien dat een groot deel van de Nederlanders VVD stemt krijgen we niet genoeg handen op elkaar dit te veranderen.

      • Je steekt zoveel mogelijk geld in de Randstad en benoemt zelfs een commissie Wim Kok (PvdA) om de Randstad nog verder te versterken. Wat daar wonen de meeste mensen en dus een groot potentieel om uiteindelijk VVD te stemmen.

        In Groningen hebben wij luie bestuurders en luie gemeenteraadsleden voor hun eigen hachje die dit toelieten!

  • Belachelijk zoals de zwakkeren in de samenleving steeds minder krijgen Rutte kan niets doen aan de vier duizend wélke Amalia straks per dag krijgt ónze uitkeringsgerechtigden krijgen een korting áls er een volwassene bij hún woont Óók al heeft díe volwassene geen inkomen

  • Het is gewoon schandalig! Neem mensen serieus! Ook mensen met een zgn arbeidsbeperking,zelfs met een arbeidbeperking ben je inzetbaar op.de betaalde arbeismarkt.
    het is allang bekend dat mensen die uitkeringsgerechtigd zijn en dát al langer dan goed is voor een mens,vaak zéér gemotiveerde mensen zijn,die graag een betaalde baan willen! Alleen...zij worden beperkt en beknot door de overheid/uitkerende instanties die méér en méér de trekjes van een regime krijgt! En dan nu die wijziging van de participatiewet,is gewoon 'paniek' voetbal,ik ben het dan ook eens met Arne en Louis.Nu wil de overheid arbeidsmigranten 'invoeren' in ruil voor illegale immigranten,ik zou zeggen; eigen volk eerst,haal al.die mensen uit de bijstand en deze mensen passend werk aanbieden,er is een groot gebrek aan personeel en geen passend en aanvaardbaar werk aanvaarden,een fatsoenlijke betaalde baan?dan ook geen uitkering! Begrijp.me niet verkeerd,dit moet in samenspraak met de uitkeringsgerechtigde en.serieus kijken naar hun gaven,talenten en kwaliteiten,er is niemand die niéts kan!niéts beter dan een fatsoenlijke betaalde baan!

    En geen subsidies voor werkgevers! Geen gesubsidieerde banen! Neem mensen serieus en behandel ze niet als 'doetjes' zielige mensen,die beeldvorming moet veranderd!

  • 19 jaar gewerkt baan werkbij . gemeente .Je word ontslagen door . subsidie gestopt . 62 jaar ..kom niet aan een baan. Blijf solliciteren en dan kan je weer aan de slag met geluk. . Met n nieuwe subsidie regeling raar kon je net zo goed blijven werken. Waar je eerst zat . . Hoe zit dat. ???word hier niet vrolijk van

  • Allemaal goedkoop dwangarbeid, erg triest deze systeem in Nederland! Laat toch a.u.b. iedereen zelf een keuze maken wie kan werken of wie niet kan werken ....

    • Die keuze bestaat toch ook gewoon? Voor alle duidelijkheid vermeld ik er dan wel gelijk bij dat als je niet wilt werken, je ook geen aanspraak kunt gaan maken op welke financiële ondersteuning dan ook

      • Ook de mensen die niet meer aan de bak komen. Die over datum zijn. Voorbij de 55 jaar of 60 jaar

  • Als die 500 miljoen is bezuinigd, krijg ik dan die 1000 euro van Rutte op mijn rekening? Of krijg ik dat uitgekeerd van de lening aan Griekenland?

  • We hebben toch echt zelf op die mensen gestemd hoor. We willen blijkbaar niet anders.

  • Word hier erg stil en bang van zou ik bijna willen zeggen,
    Ben zelf altijd druk geweest met werken oa als leidinggevende.
    Deed dit altijd met veel plezier!
    Door een lichamelijke ziektebeeld en daarbij een erstige vorm van burnout ben ik ook uiteindelijk terecht gekomen gezien de partecipatiewet in een uitkering.
    Altijd gewerkt maar nu door al deze onzin wil ik het gewoon noemen ,worden mensen zoals ik in hokjes gestopt waar een mens niet vrolijk of sterker van word.
    De motivatie gestimuleerd door mogenlijkheden aanbieden aan deze groep mensen zal veel meer bereiken ipv die neerwaardse spiraal waar we niet zomaar weer vanaf komen
    Nederland is zeker niet meer wat het oolt geweest is.
    Vroeger was geluk nog heel gewoon....makkelijk praten voor de mensen die achter hun biefstukje hun krantje zitten te lezen.

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

2 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

3 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

5 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

5 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

8 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

10 uur geleden