‘Ambtenaren en coördinatoren bepalen Stadadviseert’

nieuws
Foto: Gerrit de Haan

Via Stadadviseert adviseren inwoners en organisaties de gemeente Groningen over wmo, jeugdwet en andere sociale vraagstukken. WMO-adviseur van de FNV Hans Alderkamp heeft zijn deelname eraan beëindigd want “ambtenaren en coördinatoren bepalen het beleid”.

Hij schrijft onder meer: “De ambtenaren en de coördinatoren bepalen het beleid van Stadadviseert en niet de leden. De gemeente heeft een ontwikkelteam van Stadadviseert in het leven geroepen om de procesmatige en inhoudelijke ontwikkeling van Stadadviseert in te vullen. Dit ontwikkelteam bestaat uit gemeenteambtenaren en de twee coördinatoren. De leden van Stadadviseert hebben daarin geen enkele zeggenschap en de invulling van de praktijk van Stadadviseert gaat dan ook volledig buiten de leden om. Stadadviseert heeft geen toegang tot een eigen website. Deze is volledig in handen van de gemeente. Op de website is geen enkel advies of verslag van Stadadviseert terug te vinden voor de Groningse burgers en de leden van Stadadviseert. Er vindt geen verslaglegging plaats van bijeenkomsten. De leden van stad adviseert weten daardoor van elkaar niet waar zij mee bezig zijn.”

“Groningen heeft de laatste jaren een zorg- en adviesbeleid ontwikkeld dat ik als lid van Stadadviseert NIET mee wil legitimeren en daarom stap ik op als lid van Stadadviseert”, aldus Alderkamp.