Categorieën: Nieuws

Demonstratie tegen Forum voor Democratie rustig verlopen

Een demonstratie van Comité Groningen Tolerant en AFA Noord tegen het Forum voor Democratie bij het Forum aan het Hereplein verliep vanavond rustig. Er waren zo’n twintig demonstranten die flyers uitdeelden en een toespraak hielden.

De bijeenkomst waar Thierry Baudet en Theo Hiddema kwamen spreken was om kwart voor acht niet meer toegankelijk. De maximale capaciteit van 200 bezoekers was toen bereikt.

“We willen een tegengeluid laten horen tegen het Forum voor Democratie. Wij vinden die partij gewoon xenofoob en seksistisch, gewoon walgelijk”, zegt Vincent die spreekt namens AFA Noord, de Antifascistische Actie, afdeling Noord.

De demonstratie is georganiseerd door Comité Groningen Tolerant samen met AFA Noord. Obed Brinkman spreekt namens Groningen Tolerant: “Ook al is Thierry Baudet met zijn Forum voor Democratie democratisch gekozen, wij zien ze als een gevaar. Deze geweldloze demonstratie gebruiken we om flyers uit te delen en mensen die naar binnen gaan op andere gedachten te brengen”.

Een aantal agenten hield op een afstand de demonstratie in de gaten. In totaal werden zo’n honderd belangstellenden voor de bijeenkomst van het FvD naar huis gestuurd omdat de zaal vol was.

Erick Bakker

Bekijk reacties

    • Voor de goede orde;

      Er zaten daar mensen van allerlei pluimage in de zaal; van diverse kleuren in het uitwisselen van standpunten. Ik was het met heel veel niet eens. Omdat bepaalde standpunten, ook ongewenst zijn voor Groningen. Ietwat teveel via een Randstadbril bekeken door de heren Baudet. en Hiddema. Het standpunt van een minderheidskabinet vond ik een goeie, waardoor de 2dekamer altijd een meerderheid heeft. Mijn eigen inbreng zou zijn; dat de kieswet op de schop moet. De Randstad regeert nu over Groningen, gelet op de samenstelling van de huidige 2dekamer. Elke provincie zou afgevaardigd moeten zijn in de 2dekamer in een gelijke verdeling van zetels. En als individu zonder last of ruggespraak in een hoofdelijke stemming. Conform het Lagerhuis in the UK.

    • Tussen "haakjes "@jack ? Ik vermoed met mijn beperkt denkvermogen ( zoals velen zullen beamen op dit forum) dat het plompverloren stoppen met de gaswinningen eigenlijk geen zoden aan de dijk zullen zetten.
      Door 60 jaar lang meer dan 2000 miljard (dat is in cijfers 2.000.000.000.000) kuub gas uit de grond halen zal de komende tientallen misschien wel honderden jaren de grond steeds verder al dan niet versneld slinken/inzakken.
      Daarbij de kaart bekijkend van de gasvelden.
      Omdat het het grotendeel onder onze HELE provincie ligt zullen ook onze dijken naar beneden zakken.
      Het probleem van de toekomst komt steeds sneller dichterbij en mijn aanbevelingen zijn dan ook, maak Groningen 100% waterdicht.
      Niet zoals nu alleen voor nu, maar ook voor de toekomst voor onze kinderen en kindskinderen.
      Verhoog de dijken.. wallen.. kades..en stort desnoods een dubbele betonnen strook in de bestaande dijken inclusief 2 damwanden ..en leg een dijk langs de Duitse grens van Ter Apel tot Lauwersoog en van Lauwersoog tot Bakkeveen
      Het kost een beetje ..maar dat kan de NAM en SHELL best wel betalen.
      Voor diegene die het een reet kan roesten ...blijf lekker wonnen en laat je pamperen met een zonnepaneeltje op je dak als compensatie voor de geleden schade.
      TIP: Voor de anderen ..(die ook een beetje nadenken ) ..koop een "woon"boot en laat hem betalen door de NAM als compensatie, en zet die alvast in je achtertuin.
      Noach was ook gewaarschuwd..en de deed wat hij vond dat hij moest doen.
      Iedereen lachte hem uit ..
      Wie het hardst lacht lacht het best..NAM ..SHELL
      Na ons de zondvloed..
      Inzichtelijk stukje op mijn site van alweer een poosje geleden .
      http://mijnoverdenkingen.blogspot.nl/2014/01/er-gaat-niets-boven-groningen-toch.html

  • Ach die obstinate Groen Links meisjes die tegen alles demonstreren: tegen, zwarte piet, de Paashaas, asielbeleid en voor kraken van huizen, voor meer moskeeën, verstoren 4 mei herdenking en een poster van hen Yasser boven het bed hebben hangen om verlangend naar deze windmolen te kijken elke ochtend. Daar raak je toch niet van onder de indruk, net zo min als die werkschuwe krakers die er altijd bij hangen en een paar oplichters van D66 met een bakfiets. Lekker door gaan Thierry en Theo en laat ze de Rambam krijgen.

    • Ik heb ook zo’n gruwelijke hekel aan mensen die alles in Nederland racistisch vinden.
      Het wordt van kwaad tot erger. De Marokkaanse gemeenschap voelt zich gediscrimineerd omdat het programma ‘Opsporing Verzocht’ teveel items toont waarin de daders van Marokkaanse afkomst zijn. De programmamakers zijn gevraagd om minder daders van die afkomst op televisie te laten zien. De woorden ‘negerzoenen’ en ‘zigeunersaus’ mogen ook niet meer. De Jodenkoeken hebben zich inmiddels verstopt. De kwestie ‘Zwarte Piet’ ook zo diep triest. Hoe durven enkele gefrustreerde een kinderfeest zo te vergallen? De kwestie is dusdanig op de spits gedreven dat zelfs volwassenen met elkaar op de vuist gaan tijdens de intocht van Sinterklaas. Begrijpen die mensen dan niet dat ze juist door dit gedrag discriminatie in de hand werken? De merendeel van het Nederlandse volk vindt dat de grens van tolerantie is bereikt. De Efteling is in gesprek met leden van de actiegroep Stop Oppressive Stereotypes, omdat die groep vindt dat het attractiepark iets moet doen aan enkele racistische stereotypering van enkele attracties. Het wordt van kwaad tot erger.

      Bovendien is de persoon, dat Groningen Tolerant vertegenwoordigd helemaal geen Groninger! Hoogst opmerkelijk!

  • blanke jongens/mannen tussen de 20 en 35 jaar, hoogopgeleid waarschijnlijk en veel achter hun pc-tje zittend. En een tikkeltje onzeker volgens mij; mag ik dat zo zeggen, ja dat mag ik zo zeggen.

    • Dit is effectief een helemaal niet onaardige beschrijving van Thierry. Zou persoonlijk wel verder gaan dan een 'tikkeltje' onzeker.

  • Lol, een tegenwoord laten horen, met maar 20 mensen nog wel. En daar heb je ook de beschuldigingen weer, maar geen redenen geven waarom ze zomaar 'seksistisch' en 'xenofoob zijn.

    • Marie.

      Zou de reacties maar eens lezen.

      Aantal reacties laten weinig heel van Sikkoms kleine ijdele bijdrage aan de poging tot mediale karaktermoord op Baudet.

  • Landelijk zou ik wellicht op Baudet stemmen. Maar zijn standpunt ten opzichte van Groninger gas is gewoonweg flut. Dus maar wachten op een nieuwe locale partij die zich hopelijk nog aan zal dienen. In het Noorden kijken ze ook anders tegen bepaalde punten, geen tsunami van vluchtelingen richting Noorden. Die willen allemaal naar Amsterdam, die krijgen daar tenminste nog een sociale huurwoning zonder 10 jaar te wachten.

  • Dat AFA en Groningen Tolerant volk behoort volgens mij niet tot de werkende klasse van en/of in deze maatschappij. Zo te zien en volgens mij past dit volk meer in en bij de krakersbeweging, haar sympathisanten en aanhang van deze geloofsovertuiging in dit land. Zou mij niets verbazen als het ook tot de bedelgroep en voorstander van een basisinkomen gerekend kan worden.

Recente berichten

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

52 minuten geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

2 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

3 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

4 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

6 uur geleden

Vrienden en speurhonden naar La Gomera om te zoeken naar vermiste vrouw (49) uit Stad

Een team van zoekhonden gaat op het Canarische eiland La Gomera zoeken naar Diana. De…

6 uur geleden