FC Groningen ruim langs Excelsior in laatste thuiswedstrijd

FC Groningen won zondagmiddag de laatste thuiswedstrijd met 4-0 van Excelsior. Voor FC Groningen stond er niets meer op het spel en bleef twaalfde in de eredivisie. Excelsior verspeelde de laatste kans op play-off wedstrijden voor Europees voetbal.

Na een voorzichtig begin kreeg FC Groningen de beste kansen door twee maal Juninho Bacuna en Tom van Weert. Op slag van rust kwam FC Groningen op 1-0 toen Van Weert een voorzet van Bacuna verzilverde. Samir Memisevic kopte direct daarna na een vrije trap de 2-0 ruststand binnen.

Na de pauze liep het sterkere FC Groningen verder uit door doelpunten van Ritsu Doan en de tweede van Van Weert. FC Groningen kwam nauwelijks in de problemen en kreeg meer kansen, maar het bleef bij 4-0.

De wedstrijd stond verder in het teken van het afscheid van verdediger Yoell van Nieff, die veertien jaar in dienst was van FC Groningen. Van Nieff kwam na rust onder luid applaus in het veld. Ook trainer Ernest Faber, assistent Marcel Groninger en verdediger Kaper Larsen, die ook nog binnen de lijnen kwam, namen voor het thuispubliek afscheid.