Categorieën: Sport

FC Groningen ruim langs Excelsior in laatste thuiswedstrijd

FC Groningen won zondagmiddag de laatste thuiswedstrijd met 4-0 van Excelsior. Voor FC Groningen stond er niets meer op het spel en bleef twaalfde in de eredivisie. Excelsior verspeelde de laatste kans op play-off wedstrijden voor Europees voetbal.

Na een voorzichtig begin kreeg FC Groningen de beste kansen door twee maal Juninho Bacuna en Tom van Weert. Op slag van rust kwam FC Groningen op 1-0 toen Van Weert een voorzet van Bacuna verzilverde. Samir Memisevic kopte direct daarna na een vrije trap de 2-0 ruststand binnen.

Na de pauze liep het sterkere FC Groningen verder uit door doelpunten van Ritsu Doan en de tweede van Van Weert. FC Groningen kwam nauwelijks in de problemen en kreeg meer kansen, maar het bleef bij 4-0.

De wedstrijd stond verder in het teken van het afscheid van verdediger Yoell van Nieff, die veertien jaar in dienst was van FC Groningen. Van Nieff kwam na rust onder luid applaus in het veld. Ook trainer Ernest Faber, assistent Marcel Groninger en verdediger Kaper Larsen, die ook nog binnen de lijnen kwam, namen voor het thuispubliek afscheid.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • 'tis zoals 'tis.
    Waarom kon dit niet aan het begin van de competitie?
    Nog een wedstrijd en dan uithuilen en opnieuw beginnen.

  • Schitterend middenveld volgend jaar. Ondanks dat Bacuna een stap omhoog gaat maken, en de club verlaat.

    Van de Looi, Doan, Reis en Hrustic? Misschien wel één van de beste middenvelden van de eredivisie. Heb mijn ideeën over Hrustic bij moeten stellen. Oogt flegmatiek, maar wel een rasvoetballer.

    Van Weert begint een betere versie van De Leeuw te worden. Ook goed nieuws.

    Zeefuik lijkt me moeilijk binnen te halen. Geld is op. Helaas.

    Als we qua vervangers van Padt, Mahi, Bacuna, Van Nieff, Memisevic en Larsen niet teveel inleveren, spelen we volgend jaar met gemak in het linkerrijtje.

  • Sommige supporters zien na een nederlaag alles uitsluitend van een negatief perspectief, bij een overwinning is het kampioenschap in het volgende seizoen nabij.
    Om te denken dat FCG een topmiddenveld heeft is natuurlijk flauwekul. Na een handjevol aardige wedstrijden is zo'n conclusie vooral ingegeven door opportunisme dat vele fans kenmerkt.
    Het mogelijke vertrek (welke club trapt er in?) van Bacuna maakt het middenveld van Groningen wel beter. Zelden een speler gezien die zo vaak de verkeerde keuze maakt en vrijwel nooit een duel wint.
    Aanvallend is er het volgend seizoen niets over van FCG. Aanvallers zijn peperduur en dan kom je in de categorie derderangs spelers terecht. Met veel geluk zit daar dan een onverwachte meevaller tussen. Om daarvan afhankelijk te zijn zegt veel over het niveau van FCG, de Nederlandse competitie en de internationale verhoudingen.
    Voetballerliefhebbers kijken heel wat liever naar de Spaanse of Engelse competitie. Veelzeggend is het dat het stadion gisteren bij FCG ook weer halfleeg was. Steeds minder mensen betalen honderden euro's voor een seizoenkaart.
    Zelfs een doorgewinterde fan als VSH heeft al aangekondigd niet meer FCG te gaan maar een seizoenkaart bij Emmen aan te schaffen.

  • Goede thuisreeks dot seizoen, met mooie apotheose tegen excelsior. Enige! Wedstrijd die terecht werd verloren was tegen excelsior. Zwakste punt was steeds het zesde kwartier. Daar was gisteren geen sprake (meer) van

  • De FC heeft door de degradatie van Twente een extraatje te pakken van 585.000 euro aan TV-gelden. Doordat Twente uit de top 10 valt, berekent over de afgelopen 10 seizoenen, schuift de FC nu een plaatsje op.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

7 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

9 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

10 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

11 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

13 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

14 uur geleden