Categorieën: Nieuws

Korrewegschutter blijft zwijgen voor rechtbank

Azim A., de man die ervan verdacht wordt vorig jaar oktober aan de Korreweg zomaar een fietsende voorbijganger te hebben neergeschoten, stond donderdag weer voor de rechter. Het slachtoffer zit sindsdien in een rolstoel.

De zaak werd niet inhoudelijk behandeld omdat er nog een aantal getuigen gehoord moet worden over de situatie rond de schietpartij. Volgens de advocaat van A. is er geen sprake van een poging tot moord. Hij zou niet met voorbedachten rade hebben geschoten.

De verdachte zelf beroept zich op zijn zwijgrecht. Later deze maand wordt hij onderzocht in het Pieter Baan Centrum. De rechtszaak wordt op 6 juli hervat. De inhoudelijke behandeling is in september. Dan staan ook vier kornuiten van de verdachte terecht.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Azim kwam in de rechtbank met een trainingspak met op de achterkant een doodshoofd,wat direct al aangeeft dat we met compleet gestoorde te maken hebben.Hij zal met z'n zeer beperkte geestelijk denkvermogen waarschijnlijk denken (zover je over denken kunt spreken aangezien zijn denkwijze uit 1 stap bestaat)dat het heel stoer is,het PBC zal wel tot de conclusie komen dat we te maken hebben met iemand met het een zeer beperkt denkvermogen en dat hij uiteraard een zeer traumatische jeugd had.
    Voor mij mogen ze hem de hoogst mogelijk straf geven en daarna als ongewenst vreemdeling het land uit zetten.(en dat gaat waarschijnlijk ook gebeuren omdat hiervoor wetten zijn aangaande 'vreemdelingen zonder status' dat een misdrijf pleegt.)En zwaar zitten gaat hij met geen cent te makken en geen toekomst behalve uitzetting naar een land waar ze zeer korte metten maken met dit soort figuren.

    • Ik vermoed dat hij bij zijn krakers"vrienden" in Amsterdam zeer welkom zal zijn ...

  • Ach zo'n zielige jongen kun je toch geen straf geven? Hij heeft een slechte jeugd gehad, moet al zijn familie en vrienden missen, woont in een vreemd land, hij is nog jong en vol met kansen om apotheker te worden. Zielig, zielig, zielig. Gewoon een aai over de vingers en in niet al te ferme taal toespreken van "foei niet weer doen".

Recente berichten

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

14 minuten geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

1 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

2 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

3 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

4 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

5 uur geleden