Na de aardbeving vrijdagavond bij Garsthuizen waren er bij het TCMG zaterdag aan het begin van de middag al twintig schademeldingen binnengekomen. Dat meldt de commissie op Twitter.
Schademeldingen konden voorheen ingediend worden bij het Centrum Veilig Wonen, het CVW. In maart heeft de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen, TMCG, dit overgenomen. Om wat voor schademeldingen het precies gaat is onbekend.
De beving van vrijdagavond had een kracht van 2.8 op de schaal van Richter waarbij het epicentrum bij Garsthuizen in de gemeente Loppersum lag. De aardbeving wordt als relatief zwaar bestempeld. Dat valt ook Manuel Sintubin op die hoogleraar Geologie is aan de Universiteit in Leuven. “Met de aardbeving van 2.8 bij Garsthuizen is er in 2018 al evenveel seismische energie vrijgekomen als in heel 2017, waarbij ik Zeerijp niet meereken.” (Zeerijp, januari, 3.4 op de schaal van Richter, red.)
Sinds de beving #Garsthuizen zijn er bij het #schadeloket tot nu 20 nieuwe schademeldingen gedaan.
— Schade door mijnbouw (@SchadeloketTCMG) 14 april 2018
Gronings aardbevingsweetje: vandaag, na de #Garsthuizen M2.8 #aardbeving, is dus al evenveel seismische energie vrijgekomen als in heel 2017 … ZONDER #Zeerijp! #Groningen
— Manuel Sintubin ⚒️ (@ManuelSintubin) 14 april 2018