De beheerders van het LeRoygebied in Lewenborg hebben het moeilijk met drie soorten invasieve exoten. Goede raad is duur.
Planten, dieren of andere organismen die van nature niet in Nederland voorkomen worden invasieve exoten genoemd. Deze kunnen schadelijk zijn voor de andere natuur.
“We bestrijden de perzische berenklauw al tien jaar, maar onlangs zijn er nog twee invasieve exoten geïdentificeerd: bamboe en de japanse duizendknoop, twee planten met oersterke wortels, die onder de grond door de wereld veroveren. Goede raad is duur. Wie helpt???”, schrijft de organisatie.
Door flinke vertragingen donderdagavond op de A28 en de A7 richting Hoogezand, leidt dit ook…
Komende avond trekken naar het oosten winterse buien weg gevolgd door enkele opklaringen. Na middernacht…
Het KNMI heeft voor deze avond tot middernacht code oranje afgegeven voor de hele provincie…
Het gedeelte van de Turfsingel tussen de W.A. Scholtenstraat en de Bloemstraat is van maandag…
Een skateboard, Playmobil of een leuk kinderboek: bij de speciale Sinterklaasmarkt voor de members van…
Zo'n dertig studenten en medewerkers van de Hanzehogeschool hebben donderdagmiddag urenlang geprotesteerd tegen bezuinigingen op…
Bekijk reacties
Vloeken in de kerk, maar Roundup kan die klus makkelijk aan. Het enige alternatief is de wortels handmatig uit te graven en af te voeren.
Blijkt maar weer hoe trendsettend de natuur is, deze exoten zijn net als mensen, eenmaal gearriveerd raak je deze nooit weer kwijt
Oef! Vooral die Japanse duizendknoop!
Maak je borst maar nat!
Het programma Focus, had onlangs nog een reportage over de Japanse duizendknoop.
https://www.npo.nl/opmars-van-de-japanse-duizendknoop/19-04-2018/POMS_NTR_13008985
Ja middenweg de tyd van hollandse tulpenvelden, narcissenborders , essenhouten klompen en blije nederlanders met schoffels hooivorken en paard en wagen is voorbij en achterhaald gedachtengoed....helaas is de natuur niet beschaafd...er is weer veel te klagen in holland..
Het Le Roy gebied is ooit opgezet om de natuur min of meer haar gang te laten gaan. Tegenwoordig zou men dit de Oostvaardersplassen mentaliteit noemen. Wij hebben allemaal kunnen zien en meemaken wat dit met dieren doet, laat staan met mensen en hun omgeving. Als ik naar mijzelf kijk ben ik een meer dan bevoorrecht iemand, echter zonder klompen, tuingereedschappen en nee, ik heb ook geen paard en wagen, maar daarentegen werk ik wel, in jou ogen waarschijnlijk een onbeschaafde bezigheid
Groeit er nog genoeg kruidje-roer me niet-plantjes ?? of zijn inheemse plantjes beschermd tegen massasterfte door exotische moordplanten met diepgewortelde takken die de hele wereld terroriseren..