Categorieën: Nieuws

Berenklauw, bamboe en duizendknoop bedreigen LeRoy

De beheerders van het LeRoygebied in Lewenborg hebben het moeilijk met drie soorten invasieve exoten. Goede raad is duur.

Planten, dieren of andere organismen die van nature niet in Nederland voorkomen worden invasieve exoten genoemd. Deze kunnen schadelijk zijn voor de andere natuur.

“We bestrijden de perzische berenklauw al tien jaar, maar onlangs zijn er nog twee invasieve exoten geïdentificeerd: bamboe en de japanse duizendknoop, twee planten met oersterke wortels, die onder de grond door de wereld veroveren. Goede raad is duur. Wie helpt???”, schrijft de organisatie.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Vloeken in de kerk, maar Roundup kan die klus makkelijk aan. Het enige alternatief is de wortels handmatig uit te graven en af te voeren.

  • Blijkt maar weer hoe trendsettend de natuur is, deze exoten zijn net als mensen, eenmaal gearriveerd raak je deze nooit weer kwijt

  • Ja middenweg de tyd van hollandse tulpenvelden, narcissenborders , essenhouten klompen en blije nederlanders met schoffels hooivorken en paard en wagen is voorbij en achterhaald gedachtengoed....helaas is de natuur niet beschaafd...er is weer veel te klagen in holland..

    • Het Le Roy gebied is ooit opgezet om de natuur min of meer haar gang te laten gaan. Tegenwoordig zou men dit de Oostvaardersplassen mentaliteit noemen. Wij hebben allemaal kunnen zien en meemaken wat dit met dieren doet, laat staan met mensen en hun omgeving. Als ik naar mijzelf kijk ben ik een meer dan bevoorrecht iemand, echter zonder klompen, tuingereedschappen en nee, ik heb ook geen paard en wagen, maar daarentegen werk ik wel, in jou ogen waarschijnlijk een onbeschaafde bezigheid

  • Groeit er nog genoeg kruidje-roer me niet-plantjes ?? of zijn inheemse plantjes beschermd tegen massasterfte door exotische moordplanten met diepgewortelde takken die de hele wereld terroriseren..

Recente berichten

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

18 minuten geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

1 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

2 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

3 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

4 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

5 uur geleden