Categorieën: Nieuws

Obed maakt single voor Ahed

Zondag 13 mei wordt de single “Freedom for Ahed” gereleased door stadjer Obed Brinkman onder de artiestennaam O-Bat. Het is bedoeld als steun voor Ahed Tamimi die in de gevangenis zit.

Obed schreef tekst en muziek. Het nummer wordt gezongen door Erni Miedema. Het is bedoeld als support voor Ahed Tamimi die in de gevangenis zit omdat ze een Israelische soldaat een tik verkocht. Ahed was boos omdat haar neef vlak daarvoor door hetzelfde leger met een rubber kogel in het gezicht werd geschoten, met zware interne bloedingen als gevolg.  Ze zit nu in de gavangenis. “Volgens mij ten onrechte”, meldt Obed.

Het nummer is vanaf zondag te beluisteren en te downloaden via diverse media. Ook zal er een begeleidende video verschijnen op YouTube. De single is zondagmiddag ook te horen in de Viola (zie afbeelding boven).

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Ik moest het even opzoeken. Het was dus een 16-jarige die al jarenlang Isrealische soldaten provoceert en het bloed onder de nagels haalt omdat ze zo is opgevoed. Ze zijn daar gewoon allemaal gek geworden door het geloof en 1 of andere heuvel. En dat allemaal om een soort Harry Potter boek dat ongeveer 2018 jaar geleden is geschreven. Hou die troep en geloven lekker daar en val ons er niet mee lastig. Want er zal nooit een oplossing komen. Geen cent van mij die richting op, wordt toch alleen gebruikt voor wapens en/of propaganda.

  • ik zocht die Obed nog even op. Het is nog erger. Weer zo'n AFA figuur die tegen alles en iedereen protesteert, voornamelijk tegen wilders, pvv, etcetra. Zelfs sneu liedjes als "fuck de pvv" gemaakt. Zal ook wel met subsidie bekostigd zijn. Dat zijn nu precies de mensen die wereldproblemen importeren. Boycotten die sneu gast.

    • Tja als je met je dikke reet op iemands anders land gaat zitten, dan worden mensen boos op je.

  • Misschien, dat die Marc eens de geschiedenisboeken kan bestuderen? Voordat je zo'n onwijze reactie geeft..

  • @obed, leuk dat je reageert. Mooi als je direct of indirect geen subsidie pakt, want het leek dat je heel veel tijd hebt om bij veel demonstraties in het land aanwezig te zijn. Blijf ik erbij, laat die brandhaard daar lekker uitbloeien en niet hier in Nederland. Maar ik zie die AFA gewoon ook als een terroristen clubje die iedereen haat en ook Nederland haat. Ik ben dan ook gewoon racist in hun ogen, want ik wil Zwarte Piet ook behouden. De AFA heeft ervoor gezorgd dat als iemand je racist noemt, dat dat al bijna een compliment is geworden. Het woord racist en nazi hebben hun betekenis wel verloren door dit soort clubjes. In 1 ding geef ik de Joden gelijk, als de Palestijnen hun wapens neerleggen wordt het vrede, leggen de Joden hun wapens neer, dan worden ze meteen allemaal afgemaakt en aangevallen. En ik weet zeker, dat zal zolang wij leven nooit veranderen. Kan de AFA niet gaan demonstreren tegen religies, dat zou wellicht wel een oplossing zijn.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

4 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

6 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

7 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

8 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

10 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

10 uur geleden