Categorieën: Nieuws

Organisatie bevrijdingsfestival vindt ‘oorlogsgebied’ zwaar overtrokken

De organisatie van het bevrijdingsfestival vindt de term ‘oorlogsgebied’, zoals een bewoner de situatie in de wijk Laanhuizen omschreef, zeer ongepast en zwaar overtrokken. 

“Natuurlijk ligt er afval en is er overlast voor de buurt, dat is waar, dat erkennen wij ook en daar doen we zoveel mogelijk aan”, zegt festivaldirecteur Diederik van der Meide. “We hebben gisteren met een ploeg van 60 man de wijk schoongemaakt, dat hebben we heel netjes gedaan. We waren om 04:00 uur klaar, en als je dan zo’n sneer krijgt van een bewoner naar al die vrijwilligers van ons, dan is dat niet leuk”.

Van der Meide benadrukt dat ze ontzettend hun best doen, en dat er natuurlijk ook dingen fout gaan. “Maar om dan de term oorlogsgebied te gebruiken, dat vind ik zo ontzettend ver gaan”.

Thomas van der Haar

Bekijk reacties

  • De organisatie is verantwoordelijk voor terrein, maar de gemeente voor de omliggende wijken. Het is een staaltje afschuiven van de gemeente dat ze zich daar niet verantwoordelijk voor zeggen te voelen.

    • In de evenementenvergunning is opgenomen dat de organisator ook buiten het evenemententerrein de rommel die wordt veroorzaakt moet opruimen. Dat is logisch, uitgangspunt is dat de vervuiler zijn eigen troep opruimt. Ik weet uit ervaring dat het zo is geregeld en dat lijkt me ook logisch.

      • Vanaf de bushalte bij de Koeriersterweg/busbaan is het een grote troep die ook na drie dagen nog niet is opgeruimd.Er ligt overal glas en het schoolplein van het Willem Lodewijk Gymnasium is voor de verandering gebruikt als afvalveld. De sloot bij de Verzetsstrijderslaan ligt vol flessen en bekertjes. Maar bij wie moet je klagen als de directeur van het Bevrijdingsfestival (overigens prominent PvdA-raadslid) vindt dat het allemaal prima is opgeruimd en de gemeente niet thuis geeft? Als ze nog verder het Stadspark in willen volgend jaar kun je het Stadspark wel afschrijven. Hoezo. Groningen groen en duurzaam?

  • Ik heb het niet gezien.
    Maar tegen de tijd dat een omwonende ervaart het Bevrijdingsfestival niet meer als iets leuks, gezelligs en iets positiefs ervaart maar als een oorlogsgebied, dan is ook dit Bevrijdingsfestival - op deze lokatie - wellicht te groot, te lawaaiig en te veel overlast gevend.
    Tijd voor iets compleet anders en NIET iets groters.
    Mevrouw Kiki

  • Hoi ik heb een lichtbruin uiterlijk en dan zeggen blanke nederlanders wel eens dingen zoals kom je stelen en inbreken met je zigeunerbloed?of kom je onze keurige buurt terroriseren?of als je naar de voedselbank moet hoor je opmerkingen van is er crisis de noodtoestand bij jou uitgebroken? Dus wie zo praat is niet wijs!!!!!zie het maar als TAALTERRORISME !!!

    • Laten we de directeur van het festijn zelf maar citeren: “Natuurlijk ligt er afval en is er overlast voor de buurt, dat is waar, dat erkennen wij ook en daar doen we zoveel mogelijk aan”.
      Dat heet nou een eufemisme, een verzachtende manier van uitdrukken. Zo ervaren de buurtbewoners het niet. Oorlogsgebied is wellicht overtrokken, maar niet zwaar overdreven. En als je keurig netjes zegt: `Er ligt veel rommel op straat', krijg je helaas nooit aandacht. Het bevrijdingsfestival wil graag uitbreiden naar andere delen van het Stadspark en die beslissing moet in de ogen van de directeur (en PvdA-raadslid) zo snel mogelijk genomen worden (voor de gemeenteraadsverkiezingen natuurlijk). Dan is het wel goed om nog maar eens te wijzen op het onvermogen van organisatie en/of gemeente om de terreinen met de omliggende gebieden goed schoon te krijgen. Want meer struikgewas levert nog veel meer moeilijk te bestrijden rommel op.

  • De gehele stad ligt nog bezaait met gebroken flessen en glazen,ik zou als fietser in elk geval de komende tijd niet te vlak langs de stoep fietsen.
    Ik zou zeggen maak als horecaondernemers een fonds waar geld uitgehaald kan worden voor een grote schoonmaak naar feestdagen,net als zo vaak willen de meeste ondernemers alleen de lusten,voor de lasten mogen de inwoners opdraaien.

  • Ik stel voor dat we iedere vorm van uitbundigheid in het vervolg met harde hand de kop in drukken. We richten een rust properheidstaliban op die korte metten maakt met vrolijke mensen.

  • Nee Marc, geen goed voorstel. Beter voorstel: verplaats het festival naar een plek die beter schoon te houden en overzichtelijker is. Hoornse Plas, bijvoorbeeld. Kun je ook nog lekker afkoelen.

  • Ik verzoek de griffier om de wens van directeur Diederik van der Meide
    - om uitbreiding van het Bevrijdingfestival in het Stadspark -
    als bespreek- en beslispunt op de raadsagenda te zetten.

    Diederik van der Meide (inmiddels ook raadslid PvdA) weet als geen ander hoe je een kwetsbaar park naar de galemiezen moet jagen.
    Bij het Noorderplantsoen ging hij jaarlijks over alle regels heen.
    En zijn enige doel was elk jaar GROTER GROTER GROTER GROTER worden.
    Inmiddels is Noorderzonfestival een vreet en zuip festijn geworden.

    Van der Meide jank jammert - als vanouds - dat de gemeente zo langzaam is met hem en zijn MEGA festival in het Stadspark toe te laten.
    De Milieudienst (evenementenvergunningverlener) was jaren geleden blij dat hij bij Noorderzon directeur af was.

    Ik vind dat B&W en Gemeenteraadsleden van der Meide een verbod moeten opleggen om in het Stadspark los te gaan.
    De grens is bereikt.
    Genoeg is genoeg.

    Laat hem naar een verdwaald industrie terrein gaan, mag hij daar gaan beesten.

    Kunnen de vogels eindelijk eens een jaar rustig broeden en kunnen de mensen van een rustig park genieten.

    Mevrouw Kiki

  • Bij ons aan de Paterswoldseweg in de brandgang is de verlichting op twee plaatsen vernield, wildplassen en hordes jeugd die door de brandgang kwamen. Dit is wel ons privé terrein, het was een gekken bende, overal glas op straat en je struikelde over de fietsen, wij willen dat de gemeente dit niet meer toe laat, laten ze maar gaan feesten op het suikerunie terrein, dan hebben de buurtbewoners er geen last van.
    Het Stadspark gaat zo wel naar de knoppen en het moet nog groter allemaal, wij als buurtbewoners zijn het wel zat met steeds meer festivals in ons mooie Stadspark

Recente berichten

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

24 minuten geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

1 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

2 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

4 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

4 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

5 uur geleden