Categorieën: Nieuws

“Geen buitenlandse financiering moskee Selwerd”

Er is absoluut geen sprake van buitenlandse financiering van de moskee in Groningen. Dat meldt het bestuur van het Islamitisch Centrum Groningen zaterdagavond in een verklaring, die gepubliceerd is in het Dagblad van het Noorden.

Het moskeebestuur stelt dat Nederland vrijheid van godsdienst kent. Dat betekent dat iedere geloofsgemeenschap in principe de vrijheid heeft financiële middelen aan te trekken vanuit het buitenland, mits binnen de gestelde kaders. “Op zich is daar niets mis mee.” Volgens minister Stef Blok heeft de moskee in 2015 een financieringsaanvraag gedaan bij een golfstaat.

Het bestuur stelt dat er geen sprake is van enige vorm van buitenlandse financiering. “Ook is er geen sprake van buitenlandse invloed op of inmenging in onze stichting en we zullen die ook niet dulden.” Volgens het bestuur is de moskee “een onafhankelijke en transparante instelling die volledig steunt op giften van de Groningse gemeenschap en omgeving en van inzamelingen bij andere moskeeën”.

Het bestuur is al jaren bezig om de oude moskee in de wijk Selwerd te vervangen voor een veel grotere. Al die jaren worden benefietdagen georganiseerd om geld bij elkaar te brengen. De moskee ontkent „ten stelligste” dat de omstreden prediker Tarik Ibn Ali betrokken is geweest bij fondsenwerving door de moskee. De prediker zit momenteel vast in Spanje op verdenking van betrokkenheid bij terrorisme.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • "inzamelingen bij andere moskeeën", dus wèl buitenlandse financiering via een handige constructie.

  • Valt welllicht te vinden in de z.g. Panama papers/Erdogan/opleiding- indoctrinatiecentrum/propaganda/Nederland/Groningen

  • Wat een gezeik. Laat die mensen met rust wanneer je geen bewijs hebt voor xenofoob samenzweringsgeleuter.

    • Als ik 75-85% van de volgelingen van de islam moet/mag geloven, dan zijn deze aanhangers 100% xenofoob waar het om christenen en ongelovigen gaat, dus jou opmerking kun je andersom net zo interpreteren.
      Nu met de nieuwe zichzelf uitgeroepen sultan van Turkije denk ik dat het allemaal nog een paar graadjes erger zal gaan worden. Dat mensen een geloof als in dit geval de islam aan willen hangen zal mij een zorg zijn, echter ga dit dan wel in een islamitisch land belijden en niet in een soeverein op christelijke leest geschoeid Europa, al heb ik zelf totaal niets met welk geloof dan ook, dit gaat uit de klauwen lopen en zal vandaag of morgen tot de eerste schermutselingen in Europa en in Nederland gaan lijden.
      Ik weet niet hoe jij er over denkt, maar ik zie graag dat ook mijn kinderen en kleinkinderen in een democratie kunnen leven en niet in een Europese islamitische republiek, want daar gaat het met het gevoerde beleid in dit land en in Europa van de afgelopen 20-25 jaar wel op uitdraaien. En nee, ik heb niets met Wilders c.s. op

      • Je reageert wel een beetje overgevoelig wanneer het woord moslim valt. In die zin lijk je wel erg op een PVV'er.

    • Xenofobie = irrationele angst voor mensen uit andere landen.

      1. Dit zijn niet per definitie mensen uit andere landen, als u zo denkt dan discrimineert u zelf.

      2. Angst voor de islamitische ideologie is niet irrationeel, tenminste als je de koran hebt gelezen. Net zoals angst voor fascisme niet irrationeel is. Of ben ik ook een nazifoob?

  • De ongelovigen vrezen de hel en leven in onmin met elkaar hun gezicht spreekt boekdelen...de koran bestuderen zal ze mensenliefde bijbrengen en vergevingsgezindheid..in de praktyk oefenen dan leer je het snelst.de koran is geen fake-news!

    • Nee ..de koran is een leerboek hoe je de rest van het geloof ( alles anders dan de islam) moet onderdrukken.
      Maar dat mocht ondertussen wel duidelijk zijn .

    • Ongelovigen vrezen de hel? Grap van de week.

      Hoe iets te vrezen waarin je niet gelooft? Hoe doet iemand dat?

    • Ik denk voor mijzelf en laat me niet leiden door een boekje dat het bv nog heeft over dat de aarde een platte schijf is en nog vele andere compleet lachwekkende stellingen die wetenschappelijk aantoonbaar de grootste kolder is.
      Dat mensen zich laten leiden door een stel idioten en een boekje geschreven door een stel schaapherders moet ieder voor zichzelf weten,maar er mag niet aan Nederlandse normen en waarden getornd worden.

  • Vroeger was dit een jeugdsoos voor de de jeugd van vooral Selwerd maar moest dicht en plaats maakte voor de moskee waardoor de jeugd in feite op straat kwam te staan met als gevolg dat groepjes voor veel overlast zorgde en in de criminaliteit belanden en vele aan de drugs raakte.
    Een subsidie voor de moskee was toen belangrijker dan subsidie voor de jeugd,allemaal dank zij de PVDA waarvoor bedankt.

  • "de ongelovigen.." Dat klopt echt niet wat je stelt. De mensen die feiten gebruiken om de werkelijkheid te begrijpen, verwerpen ideeën waar je geloof voor nodig hebt om dat te aanvaarden. Ergo, er is geen enkel feit dat er een hel is. Dus is er geen reden om bang voor te zijn.

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

2 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

3 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

5 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

5 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

8 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

10 uur geleden