Categorieën: Nieuws

Baangarantie voor hoveniers in De Wijert

Deze zomer start in Groningen een nieuw traject voor mensen die een uitkering van de gemeente Groningen ontvangen. Zij kunnen zich aanmelden voor een participatiebaan als Assistent Hovenier en tegelijkertijd een erkende MBO opleiding volgen.

Vanuit Wijkdeal De Wijert  is de grote behoefte aan groen in de wijk kenbaar gemaakt. Door de unieke samenwerking tussen bedrijven in het groen, Gebiedscoöperatie Westerkwartier, TerraNext en de gemeente Groningen, wordt nu op deze wensen ingespeeld.

Kandidaten die de opleiding succesvol afronden, hebben aan het einde een diploma op zak waarmee zij gewild zijn op de arbeidsmarkt. Wie dit traject doorloopt, heeft bovendien de garantie op een betaalde baan bij één van de deelnemende hoveniers. Tijdens de een- of tweejarige opleiding ontvangen de deelnemers twee keer per jaar een premie van 600 euro bovenop de uitkering. Om mee te kunnen doen moet je tussen de 27 en 65 jaar oud zijn en in staat om lichamelijk werk te verrichten in de buitenlucht.

27 juni is een inloop bij de Innovatiewerkplaats (van Schendelstraat 9). Kun je op deze datum niet, mail dan via info@wijkdealdewijert.nl.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • En die criminelen dan met een taakstraf? Ze lopen weleens door mijn straat. De reclassering is weleens wanhopig, omdat ze niet genoeg taakstraffen kunnen vinden.

  • Participatie-banen voor mensen in de bijstand, lijkt me een uitstekend plan van de wethouder. Want Groningen is nog steeds een 'luilekkerland' voor mensen met een uitkering. Solliciteren hoeven ze niet, en ook een tegenprestatie (zoals in Ned.) hoeft hier niet. Zoiets heeft natuurlijk een aanzuigende werking voor baanlozen.

    • En Groningen zou nog weleens kunnen ontploffen met al het onrecht dat men hier is aangedaan. Mocht je daar strikt beleid op voeren. Het wantrouwen tegenover de overheid is enorm in Groningen. Als hier een gezonde arbeidsmarkt was ontstaan, dan hoor je de mensen ook niet piepen. Helaas is dat niet geval. Groningen is altijd onevenredig toebedeeld van onze eigen gasbaten. En nu wordt ook nog onze provincie vernield, alsook de mensen door de gaswinning. Als je werkelijk een burgeroorlog in Groningen wilt ontketenen, dan moeten ze vooral jouw advies ter harte nemen. Ik behoor niet tot de harde kern, maar ken ze wel. Het lijkt mij wijs, daar niet op in te gaan.

Recente berichten

Thesinge opent nieuwe gaslocatie: “Soms zien mensen pas na twintig minuten dat het van hout is”

In Thesinge is zaterdag een nieuwe gasput geopend. De locatie is bedoeld om het gesprek…

6 minuten geleden

Fatbike-bestuurder gewond bij verkeersongeluk in Vinkhuizen

Bij een verkeersongeluk zaterdagmiddag op de Siersteenlaan in de wijk Vinkhuizen is de bestuurder van…

59 minuten geleden

“Mirjam van ’t Veld is een burgemeester die luistert en waardering toont; ze is altijd die verpleegkundige gebleven”

Mirjam van 't Veld (CDA) wordt vanaf 28 oktober waarnemend burgemeester van Groningen waarmee zij…

1 uur geleden

D66 zet leraren in het zonnetje op Dag van de Leraar: “Vmbo en mbo mag meer waardering krijgen”

De fractie van D66 heeft vrijdag een groot aantal vmbo-scholen in de gemeente bezocht om…

5 uur geleden

Man met grote hoeveelheid geld en hard- en softdrugs na achtervolging aangehouden

Politieagenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag in de binnenstad, na een achtervolging,…

6 uur geleden

Kabinet gaat niet voor komst uitstootvrije binnensteden liggen

Groningen kan doorgaan met de komst van een zero-emissiezone in de binnenstad. Het kabinet had…

6 uur geleden