Vier ziekenhuizen in Groningen en Drenthe gaan nauw samenwerken om de hartzorg te verbeteren. Dat is nodig om de toename van het aantal patiënten dat hartzorg nodig heeft, op te vangen, optimale zorg te garanderen en de kosten te beheersen.
Het UMCG, Martini Ziekenhuis, Ommelander Ziekenhuis en Wilhelmina Ziekenhuis Assen hebben daarom maandag het Samenwerkingsverband HartNet Noord-Nederland ondertekend. Groningen en Drenthe kennen relatief veel mensen met een hartaandoening. Ook is de sterfte aan hart- en vaatziekten hoger dan in de rest van het land.
Uitgangspunt van HartNet is dat patiënten die hartzorg nodig hebben, worden behandeld bij de huisarts wanneer dat kan. Zo nodig worden ze doorverwezen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Ze gaan alleen naar het UMCG voor een hartoperatie of zeer complexe hartzorg. Binnen HartNet spreken de cardiologen samen met de huisartsen af, welke zorg waar plaatsvindt.
In een coffeeshop in de binnenstad van Groningen is in de nacht van zondag op…
In de vroege ochtend van zaterdag is in de Poelestraat in Groningen een bewusteloze man…
Het aantal plekken waar vuurwerk afsteken verboden is blijft voor volgende week dinsdag steken op…
Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum (NNTTM) in Zuidbroek krijgt een bijzonder object in de…
De politie is opzoek naar vier personen die mogelijk betrokken zijn bij een incident in…
Straatboer Steven heeft afgelopen vrijdag bloembollen langsgebracht bij twintig Groningse huurders die afgelopen jaar hun…
Bekijk reacties
Dat verbaast mij hogelijk. Hoe kan het dat in het Noorden zoveel meer hart- en vaatziekten voorkomen?