Dr. Martijn Wieling van de Rijksuniversiteit Groningen gaat op Lowlands ‘Science’ de tongbewegingen van bezoekers meten. Onderzoek suggereert namelijk dat alcohol een positief effect heeft op het spreken van een vreemde taal.
’Het is fantastisch om deel te kunnen nemen aan Lowlands Science!’, zegt Martijn Wieling, Universitair docent Informatiekunde aan de RUG. ‘Niet alleen kunnen we in een heel korte tijd een ongekende hoeveelheid gegevens verzamelen, maar ook is het een prachtige manier om het algemene publiek kennis te laten maken met spraakonderzoek.’
Onderzoek van de Universiteit Maastricht, de University van Liverpool en King’s College London toonde vorig jaar al aan dat buitenlanders die alcohol hadden gebruikt, aanzienlijk beter werden beoordeeld op hun Nederlands dan nuchtere deelnemers.
De hulpdiensten zijn dinsdagavond uitgerukt naar de Tasmantoren in de Stad. Dat meldt RTV Noord.…
De hulpdiensten zijn dinsdagavond uitgerukt voor een incident langs de N360 bij Ten Post. Een…
Zondag 22 december hebben Stadjers Raheel Ahmed en Haris Zaman de tweede prijs binnengehaald in…
Myron Hamming, voormalig stadsdichter van Groningen, is sinds deze week Awareness Ambassadeur bij Unicef Nederland.…
De paardentrailer die afgelopen nacht is gebruikt bij een vuurwerkdiefstal in de Stad, is dinsdag…
‘t Is nait best met 't weer. Na een grijze dag en een bewolkte kerstavond…
Bekijk reacties
Zware "L" is Amsterdams. Hangende (luie) kaak is Hagenees.
Maar of deze Hollandse dialecten voor Algemeen Aanvaard Nederlands door moeten gaan?
Ik denk dat dat niet zo veel te maken heeft met een soepeler bewegende tong, maar met het verlagen van remmingen, je bent dan minder bang om een foutje te maken.
Ik hoop dat ‘ie niet vergeet om daags na het onderzoek nog ff wat herhalingsoefeningen te doen, om het effect van de kater mee te nemen in de resultaten ?
Volgens mij beft de tong ook beter met meer alcohol. In ieder geval is die sneller enthousiast dan zonder alcohol. Vrijwilligers om te testen?