Categorieën: Nieuws

‘Soap’ over stank in Vierverlaten duurt voort

Inwoners van Vierverlaten blijven ongerust over de stank die het bedrijf Icopal B.V. veroorzaakt de buurt. In een brief aan de Gemeente Groningen schrijft een bezorgde buurtbewoner: “Wanneer houdt deze soap op?”

Wessel Bergsma, een bezorgde buurtbewoner uit Vierverlaten, vraagt zich af: “Wie houdt wie nou eigenlijk voor de gek. Bestaat er geen overlast als er op papier geen sprake van is? Tegenwoordig bestaat een belangrijk deel van de bewoners van Vierverlaten uit gezinnen met jonge kinderen. Zij maken zich oprecht zorgen over hun gezondheid, daar zou het college veel zorgvuldiger mee moeten omgaan.”

Hij reageert daarmee op een brief van de gemeente die  meent dat het bedrijf voldoet aan alle normen die gesteld zijn in de wet: “Op dit moment hebben we al onze mogelijkheden benut om te controleren of er geen normen worden overschreden of op een andere manier gevaar voor de gezondheid is. De GGD bevestigt dat er geen aanleiding is voor aanvullend (gezondheids)onderzoek.” Ook installeerde Icopal een nieuwe zuiveringsinstallatie. De Omgevingsdienst concludeerde daarom dat “dankzij de aangebrachte zuiveringsinstallatie, het niveau van geurhinder binnen de toegestane normen valt.”

 

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Ik heb van 1953 tot 1966 op nummer 300 gewoond en leef nog steeds. De Fabriek stond er toen al, de klager is mij totaal onbekend snap niet waarom hij daar is gaan wonen. Wat ik altijd al vreemd vind is dat bedrijven op de ruimte staan en er dan later huizen worden gebouwd. De Suikerfabriek was er voor dat de Suikerbuurt bestond. Daar zijn foto's van maar mensen worden zeuren. Die Bio vergisster van de Suikerunie stinkt ook. jaren geleden klaagden Import over vlekjes op hun wasgoed. Als je daar zo'n probleem in zier verhuis dan je weet dat de Industrie er is. Vroeger als de Campagne draaide dan werd alle zilver Zwart dan moest je wat vaker poetsen. Dus Wessel Bergsma verhuis naar een Waddeneiland ben je verzekerd van schone lucht en een heldere geest.

  • Mijn ouders hebben jaren op 329 gewoond de bungalow waar vroeger de Gulf heeft gestaan. En later omdat de bungalow eraf moest zijn ze verhuisd naar 312 direct naast de inrit van het bedrijf wij noemen het nog altijd Smid en Hollander haha. Als je bij een bedrijf gaat wonen en met name een asfalt cq teer fabriek dan weet je dat dat altijd ruikt en zoals sommigen zeggen stinkt. Dat had je je ook kunnen bedenken toen je er ging wonen. En op een gegeven moment wen je eraan net zoals de suikerfabriek. Wij hebben ook wel eens gehad dat we zeiden wow dat mag ook wel een tandje minder. Maar net wat ik eerder zei dat weet je als je er gaat wonen. Dat had je je van te voren kunnen bedenken. Mijn ouders hebben er altijd met veel plezier gewoond en mijn vader heeft er ook jaren gewerkt als portier.

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

2 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

3 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

5 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

5 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

8 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

10 uur geleden