De SP werkt aan een initiatiefvoorstel om de marktwerking uit de zorg te halen. In het voorstel ‘Onze Thuiszorg’ stelt de partij alternatieve vormen voor om de thuiszorg in Groningen te organiseren. Er is steun voor het voorstel van zowel de linkse als de lokale partijen: een meerderheid in de raadscommissie.
“Door concurrentie te bestrijden en samenwerking te bevorderen, willen wij de thuiszorg anders en beter maken”, stelt fractievoorzitter van de SP Jimmy Dijk. De SP gaat het plan in de zomer verder uitwerken, samen met de partijen die het voorstel steunen.
Het voorstel wordt in september weer in de gemeenteraad behandeld zodat het onderzoek voor het nieuwe jaar afgerond kan worden. De bedoeling is dat het nieuwe college, dat gekozen wordt op 21 november, aan de slag kan met het uiteindelijke voorstel.
In een speeltuin aan de Jensemaheerd in de wijk Beijum heeft afgelopen donderdag 31 oktober…
Bij een verkeersongeluk zaterdagmiddag op het Gedempte Zuiderdiep is de bestuurder van taxibusje op een…
De fractie van Stadspartij 100% voor Groningen maakt zich zorgen naar aanleiding van verschillende signalen…
Een fietser is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Van Lenneplaan. Dat meldt…
Roeisters Marlies Oldenburg en Ymkje Clevering zijn vrijdagavond gehuldigd in de Akerk. De twee Gyas-roeisters…
Wijck aan de Grote Markt gaat in tegenstelling tot eerdere berichten pas begin volgend jaar…
Bekijk reacties
Aanbesteden is markt zonder marktwerking, dus slechter dan het nu geregeld is wil haast niet. Zelfs een totaal foute beleidsbeslissing zoals de SP die nu voorstaat, heeft in mijn optiek minimaal 50% kans op verbetering terwijl die kans normaalgesproken theoretisch toch echt onder een half zou liggen.
Laat ZZP'ers toe en geef mensen de kans maatschappen te vormen en weer ontbinden als ze daar behoefte aan hebben. Pas als te verbanden de markt hun wil kunnen opleggen, moet je eventueel ingrijpen. Maar zelfs dat is nog discutabel. Als Gemeente ben je enig opdrachtgever dus dat kan in dit geval zich nooit voordoen. Zet niet al je kaarten op één organisatie en beloon innovatie in plaats van het een bedreiging te laten zijn voor het vergoedingsmodel. Organiseer opleiders/certificaatverschaffers en stel eisen aan aanbieders middels regels en voorschriften waaraan aanbieders moeten volden. Kortom: regel marktwerking zoals het hoort.