Categorieën: Nieuws

Vluchtelingenverhaal op Groninger grachten

Ter ere van het 30-jarige bestaan van vluchtelingenorganisatie Inlia werden dit weekeind verschillende vaartochtjes gehouden op een boot waarop 282 vluchtelingen de oversteek van Afrika naar Lampedusa maakten. 

De boot maakte de oversteek in 2013. Toen werden nog stevige vissersbootjes gebruikt voor de overtocht. Op de boot werd door storytellers Tommy Izariv verschillende verhalen verteld over hoe hij het heeft ervaren om vluchteling te zijn. Dat vond hij belangrijk om te doen, om stereotypering tegen te gaan. “Alsjeblieft, laten we samenkomen en met elkaar praten”, is zijn boodschap. “Heb liefde en hoop. Dan komt alles goed.”

Inlia hield vanwege het jubileum nog meer activiteiten, waaronder een expositie en gezamenlijke maaltijden.”Dat doen we om aandacht te vestigen op de vluchtelingenproblematiek en om het feit dat we ze moeten helpen, dat hulp belangrijk is.” Vertelt Marijn van der Zaag van Inlia. “Dat er gelukkig genoeg mensen zijn die dat realiseren en dat we hun verhaal kunnen horen. Ik denk dat dit weekeind heel mooi is, omdat het veel informatie en verhalen geeft. Ik hoop dat het weekeind daaraan bijdraagt. Dat is wat wij nu kunnen doen.”

Elin Stil

Bekijk reacties

    • Je hebt niks gemist Jan.

      Bij Oog hebben ze een redactie dat zéér slecht is ingelezen op tal van onderwerpen toen ze naar Groningen kwamen!

    • Ja kennelijk. Zoals de betekenis van de term synoniem. Er is trouwens ook een Grachtstraat in de stad, wat er op duidt dat we wel degelijk ook grachten hebben en niet alleen diepen.

      • Klopt! De Grachtstraat verwijst naar een vestigingsgracht van weleer. En onze diepen zijn diepen en geen grachten zoals in Amsterdam. En veel straatnamen doen ons nog herinneren naar de diepen.

        Wellicht, kan je ons ook nog bijpraten over jouw Brabant!

  • De hond op de begeleidende foto van dit artikel, is vluchtelingenmoe?

    Tegenwoordig kan iedere buitenlander (ex MO huursoldaten, moordenaars, verkrachters of criminelen) zich vluchteling noemen. Op de vlucht voor vervolging? Want wie kent het werkelijke verleden van deze lui? Antecedenten onderzoek is onmogelijk, zelfs namen en geboortedata zijn niet of nauwelijks te verifiëren. Meeste van hen krijgen daarom vaak 01-01 als geboortedatum in hun NL(!) pas.

    En de "vluchtelingenproblematiek", dat zijn de problemen rond de toenemende en exorbitant stijgende kosten voor opvang, gratis uitkering, -huisvesting, - zorgkosten en - iphones voor buitenlanders die moeten worden opgehoest door de natives?

    Uberhaupt schande dat men alles wat uit Afrika e.o. komt "vluchteling" noemt en daar zo labiel en emotioneel mee omgaat, terwijl de meeste van deze lui gwn na te zijn opgevangen en geregistreerd op vakantie gaan naar het land van herkomst. Vaak komen ze dan ook nog eens uit zogenaamd 'gevaarlijke' landen waar toeristen hun vakantie doorbrengen.

    • En alles loopt maar over de autoriteiten heen. Er heerst geen gezag meer in Nederland!

      Krakers, Toeteraars, Erdoganfielen

      Sinds Rutte is Nederland volop neerwaarts geworden.

Recente berichten

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

7 minuten geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

1 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

2 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

3 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

4 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

5 uur geleden