Categorieën: Nieuws

Tweede Kamer vraagt om onderzoek naar kinderen in aardbevingsgebied

Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt twee moties over het welzijn van kinderen in het Groningse aardbevingsgebied. Deze moties werden gisteravond door meerdere kamerfracties ingediend tijdens het gasdebat. 

“Ik kan me heel goed voorstellen dat Groningse kinderen veel stress ervaren en bang zijn dat hun huis niet veilig is. Ouders hebben er recht op om te weten of ze daar schade van ondervinden en of het slecht is voor hun schoolprestaties”, zo stelt GroenLinks Tweede Kamerlid Tom van der Lee.  Afgelopen juni schreef kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer al dat de signalering te kort schiet over dit probleem: “Doordat er niet specifiek met kinderen en jongeren gesproken wordt over de aardbevingen, is er geen duidelijk beeld over hoe zij de aardbevingen en de gevolgen daarvan ervaren.”

Aanstaande woensdag wordt er over de twee moties gestemd in de Tweede Kamer. De moties worden gesteund door een meerderheid van de kamerfracties, dus de kans is groot dat deze zullen worden aangenomen.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Alle schade die kinderen van aardbevingen komt door de manier waarop volwassenen op de problematiek reageren. Als je ouders hun emoties het van het verstand over laten nemen, dan hebben kinderen daar last van. Gevoelens van machteloosheid worden doorgegeven en dat is niet goed voor de ontwikkeling van je kinderen. Hou je eigen emoties onder controle door ze te accepteren. Dan kun je er mee omgaan en je verstand gaan gebruiken. Als je voor alles wat in je leven tegen zit een externe factor gaat zoeken dan plaats je jezelf in een hopeloze situatie waar je nooit uit gaat komen. Dat is niet iets wat je aan kinderen wilt meegeven als je wilt dat ze ooit gelukkige mensen worden.

  • En weer een onderzoekje die ergens onderin een la kan verdwijnen. Natuurlijk ondervinden die er stress van als hun ouders zich zorgen maken. Daarom moet je dingen oplossen en niet eindeloos domme onderzoekjes doen.

    Welk bevriend bureautje gaat dit onderzoek nu weer doen?

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

7 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

9 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

10 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

10 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

12 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

13 uur geleden