Categorieën: Nieuws

Baas UMCG belooft personeel snel nieuwe CAO

“Het heeft te lang geduurd, in september moet er een nieuwe CAO zijn.” Met deze woorden beloofde bestuursvoorzitter Jos Aartsen van het UMCG zijn medewerkers dat er in september een nieuwe CAO zal worden afgesloten.

Begin juli demonstreerden al zo’n 450 mensen voor het UMCG voor een CAO. Ze willen een beter loon, verlichting van de werkdruk en een generatieregeling. Dinsdagmiddag was er  een stille tocht door het ziekenhuis, met naar schatting ruim 600 deelnemers. Jos Aartsen kreeg een gouden stethoscoop aangeboden, zo zou hij beter kunnen luisteren. Ook Aartsen vindt dat er een CAO moet komen, maar die laat al acht maanden op zich wachten.

Ruim een week gelden verbaasde Jos Aartsen bonden en personeel door medewerkers in en rondom de operatiekamer een premie te geven tot wel 5000 euro, als ze beloven drie jaar te blijven. De grote opkomst legt iedereen uit als een steun in de rug. Maar in september is er, als het goed is, dan eindelijk een CAO.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • dacht dat die 5000 euro per jaar was. Voor 3 jaar is het natuurlijk niets. 40% kun je alweer inleveren bij de belastingdienst, als je wat koopt zit er alweer 21% btw op. Zit je met een fooi van een paar honderd per jaar meer.

    • Wat zit je nu weer te klagen. De mdewerkers zijn er enorm mee geholpen. Een rekensom waarin je de btw ook nog een keer meeneemt is wel heel erg vergezocht. Je kan er ook nog bijhalrn dat voor sommigen de huur- en zorgtoeslag ook nog dalen door dit soort bonussen. De rendement van aftrekposten kan daarentegen weer toenemen.
      Om te klagen over een bonus van 5000 is wel erg negatief.

  • Ik vindt het een fooitje. Als ik in de operatiekamer zou werken zou ik minimaal voor een loonsverhoging van meer dan 5000 euro per jaar gaan. Ook weer afhankelijk of je dan andere (subsidie) potjes mist.

    Kijk naar docenten, die hebben het begrepen. Gewoon als ZZP-er aan het werk gaan voor meer dan 10.000 euro per maand. Scheelt meteen weer een paar euro aan lidmaatschap voor een vakbond.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

8 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

10 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

11 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

12 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

14 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

15 uur geleden