Categorieën: Nieuws

‘Bij inschrijving internationale studenten ook huisvesting regelen’

Als buitenlandse studenten zich inschrijven voor een studie aan de Hanze of de RuG, moeten er ook meteen afspraken over hun huisvesting gemaakt worden.

Dat zegt wethouder Roeland van der Schaaf, die verantwoordelijk is voor de huisvesting van de studenten. Over de huisvesting van die studenten is veel te doen geweest. Er is noodopvang geregeld in tenten en in een slaapschip en  daarop is veel kritiek. De oplossing is: meteen bij inschrijving ook de huisvesting regelen, zo vindt de wethouder.

Ook de Zernike Campus komt nu in beeld als locatie voor studentenhuisvesting: ‘En dan moet je niet denken aan een paar honderd woningen, maar aan een groter aantal,’ aldus de wethouder.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • het probleem is natuurlijk de overlap tussen vertrekkende en aankomende studenten. Contracten per 31juli laten eindigen, zodat er vanaf augustus nieuwe mensen in kunnen. Dan moet het wel aan de universiteit en hanzehogeschool gelieerde huisvesting zijn. Mensen die langer dan hun studie in de stad willen blijven moeten zelfstandig op zoek naar woonruimte in de stad (en als ze slim zijn doen ze dat niet een week voor einde contract).

  • Nu meneer de wethouder, maak er dan dan gelijk een Gropiusstadt 2.0 van, want dat u de stad vol wilt plempen met in beton gegoten hoogbouw tumoren, is ons allen wel duidelijk geworden de afgelopen jaren. Maar voor u ook de laatste groene postzegels vol gaat bebouwen ten faveure van voornamelijk studenten, want de gewone autochtone inwoner in deze stad bestaat al jaren niet meer voor u en uw collega wethouders, zou u er wellicht beter aan doen, om samen met uw collega wethouders in overleg te gaan om het aantal studenten in deze stad de komende 10 jaar met een 20.000 te gaan verlagen. Beter voor de (t)huiszoekende studenten, de autochtone inwoners, verkeer- en vervoersproblematiek, de torenhoge schuldenlast van deze gemeente, welke zo langzamerhand de 1.3 miljard Euro bereikt en voor uw eigen gemoedsrust.

    Slaap er nog een nachtje over zou ik u willen adviseren.

    • De gewone autochtone inwoner bestaat inderdaad niet meer voor deze wethouder, noch voor zijn Partij van de A.
      Roelof, dit komt te laat!
      Deze PvdA is er uitsluitend nog voor de Architecten, de Adviseurs en de Aannemers - zoals Plegt-Vos....
      In november, bij de verkiezingen, wordt er afgerekend met Van der Schaaf en de zijnen - daar helpt geen lieve moedertje aan. Ook de doorzichtige pogingen om de bouw van de Hoge Woontoren bij het Reitdiep over deze verkiezingen heen te tillen (Marc du Troll, die alles wat Ruimtelijke Ordening voorstelt altijd hartstochtelijk toejuicht, is uiteraard vóór zo'n woontoren) zullen de PvdA niet redden.

Recente berichten

Ook Groningse studenten naar Den Haag voor protest tegen langstudeerboete

Studenten uit verschillende Nederlandse steden, waaronder Groningen, trekken vrijdagmiddag naar Den Haag om te demonstreren…

9 minuten geleden

Dit zijn de winnaars van de Forum Wildlife Fotowedstrijd

De negen winnaars van de Forum Wildlife Fotowedstrijd zijn donderdagmiddag bekendgemaakt. De winnende foto's zijn…

40 minuten geleden

Vrijdag voornamelijk bewolkt met kans op een spatje regen

Vrijdag is er veel bewolking met vanochtend lokaal een spatje regen. In de middag is…

13 uur geleden

Donar stelt zwaar teleur tegen Den Helder Suns

Donar stelde donderdagavond in Den Helder zwaar teleur tegen Den Helder Suns, dat tot nu…

13 uur geleden

Plannen Spoorkwartier komende dinsdag gepresenteerd in Forum

De plannen voor het nieuw aan te leggen Spoorkwartier, aan de zuidkant van het Hoofdstation,…

14 uur geleden

Deel Europaweg dicht vanaf vrijdagavond tot maandagochtend

De Europaweg gaat dit weekend dicht ter hoogte van het viaduct met de ringweg. Dit…

16 uur geleden