Categorieën: Wijken

“Boumaschool kan hart van Oosterparkwijk worden”

De Siebe Jan Boumaschool is geschikt om het nieuwe hart van de Oosterparkwijk te worden. Dat blijkt uit een haalbaarheidsonderzoek.

De locatie kan een brede ontmoetingsfunctie voor alle wijkbewoners worden. In het nieuwe wijkcentrum aan het Pioenpark kan ook de speeltuinvereniging SV Oosterpark een plek krijgen. De ruimtes zijn geschikt voor in ieder geval een wijkrestaurant, sport- en spelruimte, kantoor- en vergaderruimtes, ateliers en werkplaatsen.

Verder blijkt dat er in de Oosterparkwijk vanuit diverse accommodaties van alles wordt gedaan. Er zijn zo’n zeventig activiteiten waar veel mensen op af komen, maar ze zijn verspreid door de wijk. Het nieuwe wijkcentrum kan als verbindend element gaan fungeren. De totale investering bedraagt ruim 2,7 miljoen euro. Het gebouw wordt medio 2020 overgedragen aan de gemeente.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Mooi initiatief, wellicht dat dit het voortbestaan van sommige kleinschalige verenigingen gaat betekenen. Zou toch jammer zijn dat een wijk als het Oosterpark gaat verAmsterdamsen. Enkel jammer dat op de huidige plaats van SV Oosterpark na verhuizing van de speeltuin woningen gebouwd gaan worden. Iets met groen zo groot als een tennisbaan en zelfs postzegels welke nu nog groen zijn, vol willen gaan bouwen, daar heeft het stadsbestuur van de gemeente Groningen in het verleden al genoeg voorbeelden van gegeven .....

  • Beste Middenweg,
    In de plannen die de verschillende wijkorganisaties hebben opgesteld staat niets over bebouwing van het gebied waar nu SVO staat. Ook in de brief van het college naar de Gemeenteraad staat niets van die strekking. Mocht jij informatie hebben waaruit zou blijken dat dit wel het plan is dan horen we dat graag van je. Als BO (bewonersorganisatie Oosterpark) zijn we zeer betrokken bij de plannen voor het nieuwe buurthuis en de ontwikkeling van het gebied. Mail hierover kun je sturen naar de BO, je vind ons op internet (als ik hier een adres zet stroomt onze mailbox over met spam)

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

5 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

6 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

8 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

8 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

11 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

12 uur geleden