Tropische dagen in aantocht, daarna regen en onweer

De derde week van de schoolvakanties in Groningen begint met een aantal tropische dagen waarbij het erg warm kan worden. Daarna verdwijnt de hitte en neemt de onstabiliteit toe.

Vooral maandag en dinsdag beloven erg warm te gaan verlopen waarbij de zon alle ruimte krijgt en de temperatuur tot boven de dertig graden wordt gestuwd. Vooral op dinsdag lijkt de warmte onder invloed van een trog boven Frankrijk erg goed op gang te komen waarbij het 32 graden tot lokaal 36 graden kan worden. In de nacht van dinsdag op woensdag volgt de ommekeer waarbij een depressie een aanval inzet. Ondanks dat de nacht zwoel verloopt met gemiddeld twintig graden is er kans op regen- en onweersbuien.

Woensdag verloopt grotendeels droog en kan het nog 28 graden worden, maar daarna neemt de onstabiliteit toe. De temperaturen komen donderdag en de dagen daarna onder de 25 graden te liggen en iedere dag zullen er van tijd tot tijd regen- en onweersbuien overtrekken waarbij er plaatselijk veel neerslag kan vallen. Wat er daarna gaat gebeuren is nog onduidelijk.