Wordt het warmterecord vandaag verbroken?

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Op de laatste dag van de hittegolf kan nog een warmterecord verbroken worden in Groningen. Het is nu 35.1 graden in de stad.

Buienradar tweette rond 15:00 de tussenstand van de dag. In Groningen werd dinsdag 34.7 graden als warmste gemeten, maar dat kan nog oplopen. Het heetste punt van de dag ligt in Groningen meestal aan het einde van de dag. Het record van dit jaar ligt rond de 35.6 graden, dat werd in Eelde gemeten. In Nieuw Beerta, het dichtstbijzijnde meetstation van de stad, was 35.5 graden dit jaar het warmste.

Het is voorlopig één van de laatste echt hete dagen. Komende vrijdag wordt het ‘nog maar 20 graden’ in de stad. Ook daarna gaat het weer, met uitzondering van zondag, uit een ander vaatje tappen. “De komende dagen komt er een thermisch laag tot ontwikkeling boven Frankrijk”, vertelt  “Donderdagavond en in de nacht naar vrijdag is er een flinke plens water, waarbij er zo’n tien tot twintig millimeter kan vallen,” vertelde weerman Roland van der Zwaag van noorderweer.nl gisteren aan OOGtv. Zijn gehele voorspelling is hier te vinden.