Categorieën: Sport

FC Groningen thuis opnieuw ten onder

FC Groningen heeft zondag ook het tweede thuisduel van de competitie verloren. Het werd 1-0 voor het tot dan toe nog puntloze PEC Zwolle.

De FC had de hele wedstrijd een licht veldoverwicht, maar dat leidde zelden tot gevaarlijke situaties. Middenvelder Django Warmerdam had tot viermaal toe een kans om te scoren, maar de bal wilde er niet in.

Trainer Danny Buijs bracht in de tweede helft nieuweling Jannik Pohl en Mimoun Mahi in het veld, maar die wisten zich geen kansen te scheppen. In de 64e minuut kwam PEC zelfs op voorsprong, toen doelman Sergio Padt een schot van Van Duinen onvoldoende kon pareren en Vito van Crooij uit de rebound wist te scoren.

In de 74e minuut gooide de FC alles op de aanval: Uriel Antuna kwam er bij. Dat leidde niet tot grote kansen, maar wel tot enige opstootjes. De Groningers wisten in vier duels maar tweemaal te scoren. FC Groningen staat nu op de 16e plaats, met 3 punten uit 4 duels.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Spijkerman out.

    Waarschijnlijk Pohl volgestopt met opdrachten. Pohl wil/moet gewoon op volle kracht jagen op achterste linie plus keeper. Mocht ie niet.

    • Groningen speelde niet slecht hoor. Verdediging op één fout (de 0-1) bijna foutloos. Zelf een paar kansen gecreëerd. Heb me tot 0-1 redelijk vermaakt.

      Het mag allemaal wel iets opportunistischer. Maar ja dan heb je weer van die zeikerds die het over vuurpijlen hebben. Bedoel ik jou overigens niet mee. Azijnzeikerds op andere sociale media (twitter)'
      Henny Betonvoetbal Spijkerman in ieder geval out.

      En Hrustic aan zijn verstand peuteren dat hij niet zo'n groot talent is als hijzelf denkt. Dat hij het met 90% inzet echt niet gaat redden.Van de Looi er maar in. Vorig jaar sterk blok met Reis.

  • Vroeger was het heel erg lastig om te winnen in de Euroborg. Die tijden zijn voorbij.
    Het niveau was vanmiddag weer erg laag. Om daar een enkele speler of een assistent-coach de schuld van te geven is wel erg dubieus.
    Ik zie eerlijkgezegd ook weinig perspectief op verbetering...

  • Jammer genoeg geen sessie mogelijk op de heide door het ontbreken van de internationals.
    Waar gaat dit FcG henen ?

    • Weet niet of je er vandaag bij was, maar met dank aan de assistent trainer en wat (boos fluitend) paupers in het publiek, wordt er niet af en roe een opportunistische hengst naar voren gegeven. In plaats daarvan moeilijk en gevaarlijk overspelen achterin. Terwijl een lange bal zo maar goed kan vallen.

      Via combinatie onder druk uitspelen? Laat dan maar aan clubs met een begroting van meer dan honderd miljoen over. Daar mag je dat van verwachten.

      En verder Hrustic duidelijk maken dat hij eerst nog honderd wedstrijden formidabel moet spelen, voordat ie als een vedette mag rondlopen. Hele wedstrijd zwak spelen en dan nog alle spelhervattingen opeisen. Mijn broek zakt er vanaf.

      • Supporters hebben het recht om te fluiten als ze niet tevreden zijn en dat maakt hen nog geen paupers, dit zijn de laatste mensen die het er nog voor over even hebben om naar Nijlands club te kijken.
        Zolang Nijland en z'n vriendenclub er zit ga ik en duizenden met mij er niet meer heen, Nijland regeert de club als zijn eigendom en geeft allerlei luxe stoelen weg aan familieleden en Piet van Dijken.(Toen Piet nog zelf moest betalen zag je hem amper bij de FC)

      • Jongens van rond de twintig die voor het eerst in de Euroborg spelen, en die gewerkt hebben, en tegen verhouding in van een best sterk PEC (Lam, Van Crooy, Leemans, Van Duinen, Ezibuhe) verliezen gaan zitten uitfluiten? Snap ik niet. Zelfvertrouwen is bij een paar al niet al te groot.

        Het uitfluiten van Nijland en zijn vriendjes snap ik heel goed. Doe ik aan mee. Maar als de jongens op het veld hun best hebben gedaan (afgezien van Aida Hrustic) snap ik het fluitconcert na afloop niet.

Recente berichten

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

46 minuten geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

2 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

2 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

4 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

5 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

6 uur geleden