De gemeente gaat vanaf nu op nieuwe kunstgrasvelden geen gebruik meer maken van rubbergranulaatkorrels. Volgend jaar worden zeven velden vervangen en dat kost ongeveer 5 miljoen euro.
Uit onderzoek is gebleken dat rubberkorrels slecht zijn voor het milieu. De korrels verspreiden zich naar de omgeving, waardoor onder meer zink in de bodem en het drainagewater terecht kan komen.
Dit jaar zouden vier kunstgrasvelden vervangen worden, en volgend jaar drie. Dat gaat daadwerkelijk volgend jaar gebeuren. Er worden dan geen rubberkorrels meer gebruikt, maar non-infill. Het gaat om velden op Coendersborg en Kardinge, en velden van Velocitas, SC Stadspark, FC Lewenborg en HFC’15.
Het winterdekbed kun je deze week goed gebruiken. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kunnen de temperaturen…
Restaurant Noor Groningen in Hoogkerk is dit jaar gestegen naar plek 32 van Lekker500, de…
Een 28-jarige man uit Groningen is veroordeeld tot 120 uur taakstraf en twee maanden voorwaardelijke…
Sinds maandagmiddag is er een medische drone van tweeënhalf meter te bewonderen in het UMCG.…
Op een boerenveld in Noordlaren vond afgelopen zaterdag de eerste editie van de ‘Spooky Nights…
Bij knooppunt Euvelgunne vinden dinsdag-, woensdag- en donderdagnacht afsluitingen plaats voor verkeer vanaf de zuidelijke…
Bekijk reacties
Als dagelijks miljoenen autobanden duizenden kilo's minuscuul kleine rubber-partikels verliezen waar iedereen mee in aanraking komt, het zelfs inademt of verdwijnt in de natuur, dan gooit de gemeente met dit opruimen miljoenen over de balk. Natuurlijk is men bang voor schadeclaims, maar dan zullen er ongetwijfeld ook al claims klaarliggen tegen autobandenfabrikanten??
https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/2018/09/wereldwijd-nemen-kankergevallen-toe
Mogelijk heeft dit ermee te maken. Maar goed, als automobilist kies je er natuurlijk voor om op diverse manieren ongezond bezig te zijn, dat geldt niet voor voetballen...
Voetballen hoort op gras.