Groningen moet de energieprovincie van Nederland blijven, maar dan anders. Dat zei minister Eric Wiebes gisteren bij de opening van het hogeschooljaar op de Hanzehogeschool.
Volgens hem ligt de provincie gunstig, want vlak bij de zee voor de plaatsing van windmolens. Met die stroom kan op de wal, waar veel ruimte is, waterstof worden gefabriceerd en opgeslagen. En er is ruimte voor zonnepanelen. Ook ligt er een infrastructuur voor gas.
Wiebes hoopt dat de regio meegaat in zijn plannen. Het onderwijs moet zorgen voor ingenieurs, economen en installateurs.
De politie is opzoek naar vier personen die mogelijk betrokken zijn bij een incident in…
Straatboer Steven heeft afgelopen vrijdag bloembollen langsgebracht bij twintig Groningse huurders die afgelopen jaar hun…
De komende dagen schommelt de temperatuur tussen 6 en 8 graden. Het wordt voornamelijk een…
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen aangehouden na een…
Donar heeft zondagmiddag in Zwolle goede zaken gedaan door het hoger geklasseerde Landstede Hammers te…
Zondagmiddag zijn een auto en scooter op elkaar gebotst op de kruising Oostersingel/W.A. Scholtenstraat in…
Bekijk reacties
yes, groei. 'k heb er weer helemaal sin an.
Ojee, hela holala, daar hebben we Henk Pijlman van D'66.
Zonnepanelen, Windmolens, Fabrieken, Gasleidingen.
OVERAL.
Toevallig wil Pijlman - al jaren - met zijn studenten massaal in het Groninger Forum.
Daar is een convenant over!
Pijlman en ik kennen elkaar nog heel erg goed van zijn Groninger wethouderschap.
Zijn minachting naar de Stadjers destijds...
BURGERS moeten van Pijlman voldoen aan: ACTIEF BURGERSCHAP!
NvhN 18 juni 1997
https://www.dekrantvantoen.nl/vw/article.do?v2=true&id=NVHN-19970618-AE0011002&vw=org&lm=kiki%2Cpijlman%2CDVHN%2CNVHN%2C0#
Dus al in 1997 - dat is alweer 20 jaar gelden - oordeelde Pijlman dat, bij het ophalen van de benodigde handtekeningen voor een rechtsgeldig referendum, de Stadjers niet even tussen de appels en de uien een handtekening mochten zetten.
Kortom:
Volgens D'66 is het EERST thuis goed nadenken om dan men zijn duizenden en duizenden naar de Groninger binnenstad te fietsen om DAAR dan een handtekening zetten om Bomen te redden: DUS FOUT!
Te makkelijk, oordeelde Pijlman.
Het referendum ging niet door, ondanks de inzet alle benodigde handtekeningen.
Teleurstelling en ongeloof bij de Stadjers alom.
DUS .... is thuis nadenken, om daarna met je rode potlood een kruisje in een stemhokje te zetten om op DE politicus stemmen OOK HARTSTIKKE: FOUT!
NvhN 23 juni 2004
Stad vreest referendum over bomenbeleid.
https://www.dekrantvantoen.nl/vw/article.do?v2=true&id=DVHN-20040623-GO01010006&vw=org&lm=referendum%2Cbom%2Ckiki%2CDVHN%2CNVHN%2C0#
===
Wat begin ik een intense hekel te krijgen aan alles wat er door de politiek in Stad en Ommeland van ONS Groningen gaande is....
BAH!
Mevrouw Kiki
Zonnepanelen, laat maar komen... nog veel meer graag.
MAAR: wel op daken! Daar is ook nog eens ruimte zat.
Ik ben benieuwd wanneer men van start gaat met grootschalige ontwikkeling en fabricage van apparatuur waarmee men van zeewater drinkwater kan gaan maken, lijkt mij veel zinvoller.
Als het aan boord van schepen kan, waarom is men dan op de vaste wal nog altijd huiverig voor een drinkwater tekort, terwijl zeewater het drinkwater van de toekomst gaat worden. Daar ligt de kans om zich als Groningen als kennisregio te gaan onderscheiden.
Daar wek je bij mijn weten geen energie mee op, en daarover gaat het in deze reportage dacht ik.
Maar natuurlijk is drinkwater uiterst belangrijk.
Én duurzame energie, én voldoende + schoon drinkwater dus... dat lijkt mij wel tamelijk zinvol.
Ik probeerde enkel te duiden dat je enkel willen gaan focussen op energie je al met 2-0 achterstaat, daar de grote wereldspelers als Shell e.d. zich hier al een jaar of 25 mee bezig houden, welke waterstof, zon- en windenergie als nieuw verdienmodel gaan hanteren, omdat waterstof, de brandstof van de toekomst gaat worden, ook voor de nu nog op benzine en diesel draaiende motoren.
Waarom dan niet gaan werken aan een veel groter wereldwijd omvattend probleem, n.l. het winnen van drinkwater uit zeewater, waar met de huidige technieken nu nog teveel energie mee verloren gaat, energie waar dit item over gaat.
Ja, met enige creativiteit kun je heel veel nuttige onderwerpen associëren met het onderwerp energie.
Shell? Daarbij denk ik nou niet meteen aan duurzame energie, maar aan een *heule* grote bak ellende in meerdere vormen... zowel provinciaal als nationaal als internationaal (hopelijk hoef ik dit allemaal niet uit te leggen).
Waterstof: is zéker interessant, maar heeft ook zeker nadelen. Is op dit moment nog niet de kip met de gouden eieren, helaas.