Categorieën: Nieuws

Rob Mulder verbaast zich over afwezigheid RTV Noord

Verslaggever Rob Mulder verbaast zich over de afwezigheid van RTV Noord bij de zitting van woensdag. Mulder stond toen alleen bij de officier van justitie en vindt dat niet terecht: ‘Noord wist van de hoed en de rand. We moeten dus eigenlijk samen optrekken in deze zaak.”

Mulder wil geen taakstraf en laat zijn zaak nu voorkomen bij de rechter. Hij kocht voor een TV-item van RTV Noord eind vorig jaar illegaal vuurwerk om aan te tonen dat dit heel eenvoudig is. Binnen drie uur had hij een cobra 6 en een 6 inch shell, professioneel en illegaal vuurwerk. Nadat Mulder het vuurwerk had ingeleverd bij de politie werd hij aangehouden. De zaak leidde tot zijn ontslag bij RTV Noord. De officier van justitie stelde woensdag een taakstraf voor van dertig uur. Met zijn item wilde hij een maatschappelijke misstand aantonen, zegt Mulder.

RTV Noord wil niet reageren op de uitspraken van Rob Mulder.

 

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • als het echt zo gegaan is als hierboven samengevat, lijkt mij dit geen strafbaar feit als die uit puur journalistieke overwegingen is begaan. Voorbeelden te over, zoals lekken proberen te vinden in de beveiliging van Schiphol, medische dossiers of bankgegevens, die ook niet tot vervolging hebben geleid omdat er slechts een probleem van algemeen, maatschappelijk belang mee werd aangetoond.
    Dat rtv Noord een laf , lui en waardeloos omroepje is, wisten we al lang. Ik zou het dan ook als een eer opvatten bij dat enge clubje te worden weggebonjourd.

  • De heer Mulder is gedaagd bij de rechter, daar zijn 2 partijen bij betrokken. Dus ook Noord, terechte opmerking, Noord wees aanwezig bij deze zaak, zo erken je dat Noord er naast zat.

  • Hij heeft voor de camera tijdens zijn bezoek aan de fietsenmaker/vuurwerkverkoper voor televisiekijkend Groningen gelogen over de herkomst van het getoonde vuurwerk, punt!

    Een goed journalist zal enkel de waarheid publiceren en niet zelf iets in scene gaan zetten om te scoren en om een paar knaken te kunnen verdienen, deze Mulder heeft op journalistiek gebied een doodzonde begaan en is mijn inziens terecht van zijn taken ontheven.

    En nu met een lulverhaal over ouders, kinderen en illegaal vuurwerk te gaan komen is natuurlijk bullshit, hij spreekt zichzelf tegen, immers van tevoren wist hij niet wat het te wachten stond toen hij destijds dit zogenaamde illegale vuurwerk in wilde leveren bij de politie.

    • Slap gelul over dat ouders die dit vuurwerk aantreffen een probleem hebben. Leg het in een emmer met water, en het is binnen no time onschadelijk.

      Ik zou geen tweedehands auto van Mulder kopen.

Recente berichten

Zonnig najaarsweer tot na het weekend, daarna klopt de herfst aan de deur

De komende dagen is het nog steeds een beetje nazomeren in Groningen. Aangename temperaturen, flink…

4 uur geleden

Winkelcentrum Paddepoel moet opener uitstraling krijgen: “Het is nu een eiland in een zee van asfalt”

Winkelcentrum Paddepoel moet een opener uitstraling krijgen. Voor voetgangers en fietsers moet het aantrekkelijker worden…

4 uur geleden

Twee gewonden bij schietincident op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk (update)

Op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk heeft woensdagavond een schietincident plaatsgevonden. Daarbij zijn twee mensen…

5 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar verkoop studentenhuizen: “Geluiden zijn verschillend”

De gemeente Groningen gaat samen met het steunpunt Huren onderzoek doen naar de verkoop van…

6 uur geleden

Langstzittend raadslid Amrut Sijbolts dient na ruim veertien jaar ontslag in

Na veertien jaar in de gemeenteraad van Groningen heeft Amrut Sijbolts zijn ontslag ingediend. Daarmee…

7 uur geleden

GON is voorbeeld dat je markt uit de zorg moet halen: “Wel zorgen over aantal tieners dat vastloopt in onderwijs”

Vijf jaar na de invoering van het gebiedsondersteuningsnetwerk, het GON, kan gesproken worden van een…

8 uur geleden