Er wordt dit jaar veel minder geklaagd over het geluid van grote festivals. Daarom handhaaft de stad de iets hogere geluidsnormen.
De gemeente heeft de geluidsnormen laten onderzoeken en het blijkt dat verschillende maatregelen de overlast van evenementen kunnen beperken. Groningen heeft iets hogere geluidsnormen dan andere gemeenten. De overlast daalt door bijvoorbeeld de opstelling van podia en boxen aan te passen, gesprekken met omwonenden en een goede informatievoorziening en klachtenafhandeling. Daarom blijven de geluidsnormen zoals ze zijn, concludeert de gemeente.
In 2018 zijn de klachten drastisch gedaald. Bij Paradigm daalde het aantal meldingen in 2018 ten opzichte van 2016 met 80%. Bij Kingsland daalde het aantal meldingen in 2018 ten opzichte van 2017 met 70%.
Amerikanen gaan dinsdag naar de stembus voor de presidentsverkiezingen. Groningse Amerikanen volgens de verkiezingen op…
Het KNMI waarschuwt dinsdagavond voor dichte mist. Voor de provincie Groningen is een 'code geel'…
Het Martini Ziekenhuis en Procap uit de gemeente Groningen zijn verkozen tot de beste Groene…
Verkenner Peter den Oudsten (PvdA) heeft Maarten Ruys gevraagd als tweede verkenner in de zoektocht…
Festival Swingin' Groningen dreigt na ruim dertig jaar te verdwijnen. Uit de cultuurnota blijkt dat…
Dinsdagochtend gingen de Promotiedagen in Martiniplaza weer van start. Hier komen ondernemers uit het noorden…
Bekijk reacties
Het frequent vol blijven houden met geluidsoverlast zorgt voor gewenning.
Men is uiteindelijk murw gebeukt door het eeuwige gebonk en geblèr van de "zangers"..je went er aan.
Ook trekt men zich niks van de klachten aan ( ruim geluidsoverlastbeleid) van de gemeente.
Voilà
Probleem opgelost en ruimte om de grenzen wat op te rekken
heel sociaal dat niet-bezoekers in elk geval zo goed en zo kwaad mogelijk beschermd worden tegen tinnitus:
https://www.hoorzaken.nl/gehoorproblemen/tinnitus-oorzaken/
Schatjes!
In de evaluatie van het kleine festival ´USVA in de Park´,
dat uiteraard ook te laat is vergund,
staat letterlijk dat er een klager (met naam en adres!) niet wist wat hem overkwam.
De herrie was volgens hem harder dan in 20 jaar Noorderzon.
Een gemeenteambtenaar ging op pad.
Hij vond het geluid wel mee vallen.
Maar ...
Hij meldde dat hij had geen geluidsmeter bij zich had.
Een Oma klaagde dat haar kleinkinderen - van 2 en 4 jaar - niet konden slapen.
De gemeenteambtenaar meldde dat hij geen pen en paper had om haar naam te noteren....
Ook blijkt uit zijn verslagje dat hij het amper voor elkaar kreeg, om de USVA te overtuigen om op de vergunde tijd te sluiten.
==
De ambtelijke bezwaarschriftencommissie kraakt de komende 7 weken haar hersens over de aan de Stichting Noorderzon vergunde geluidsnormen: 100dbA bij het podium.
Burgemeester Peter den Oudsten meldt in een overlegverslag dat gehoorbeschadiging (!) voor de Stichting Noorderzon is.
Opmerkelijk genoeg (!) heeft burgemeester Peter den Oudsten die info NIET naar de ambtelijke bezwaarschriftencommissie gestuurd ....
Maar ik heb die info WEL....
Mevrouw Kiki
Slecht voor mens en dier, zeker als het tot 23uur doorgaat. Bizar dat als je niet klaagt dat ze denken dat het dus erger mag.
Nu dat Haren bij gemeente Groningen hoort, moeten zij ook Noorderzon kunnen horen.
Na vanavond met Kadepop zal dit denk ik wel weer anders zijn. Dit geeft weer zo'n teringherrie dat de bestemming 'Festivalterrein' maar gauw over boord moet worden gezet.
Er komt op dit moment echter een hoop herrie vanaf het suikerunieterrein (Kadepop). Ik woon in Kostverloren maar hoorde bij eerdere festivals niet zoveel lawaai als op dit moment. Komt bij mij binnen boven het geluid van de tv uit.
Omdat een klacht insturen toch geen zin heeft. Net zoals bij de politie dat de aangiftes steeds minder worden en de conclusie gelijk is dat het heeeeel goed gaat met het aanpakken van de criminaliteit.
Bovendien, laten ze serieus onderzoek naar het laag frequente geluid. Dat is veel irritanter. Maar dat doen ze niet omdat dit veel moeilijker is om cijfertjes van te maken (volgens mij zijn er ook geen wettelijke normen voor en ze daarom ook makkelijk als excuus dit naast zich neer kunnen leggen) en waarschijnlijk ook omdat ze er dan niet zo rooskleurig vanaf komen.
Ach een positief geluid. Dat mag weer niet. De wereld is een grote ellende. Er moet een verbod komen op optimisme. Blije mensen moeten in de bak worden gegooid. Dat ze het durven meer lol te hebben dan wij die weten dat het allemaal niets is en nooit iets zal worden.
Klagers hebben de ervaring dat je tijdens een festival de klachtendienst kunt bellen tot je een ons weegt, maar dat de overlast niet minder wordt `omdat het geluid binnen de normen blijft'. Daarom hebben velen de handdoek in de ring gegooid en zorgen ze dat ze niet thuis zijn als er een festival is. Omdat ze dan niet klagen, komen ze niet in de statistieken voor. Maar dat wil niet zeggen dat de geluidsoverlast minder is. De gemeente weet dit, maar kan zich handig beroepen op het geringere aantal klachten. Alles keurig volgens de regeltjes, nietwaar?