Categorieƫn: 112

Bejaarde vrouw met rollator beroofd van portemonnee

Een 83-jarige vrouw is zaterdag tegen 19.00 uur beroofd bij haar woning in de Strausslaan in Coendersborg. Dat meldt de politie.

Zij had boodschappen gedaan bij de Poiesz aan de Savornin Lohmanstraat. Zij had haar portemonnee in het mandje van haar rollator gelegd.

Ze werd door een ongeveer 18-jarige jongeman ondersteboven geduwd, waardoor ze viel, en van de portemonnee beroofd. De politie is op zoek naar getuigen.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Als je een vrouw van 83 berooft, ben een een zielig geval! Pak mij dan, maar dat lef hebben ze niet. Leuk een zwak slachtoffer pakken, ronduit walgelijk!!!!

  • Bij het kraaienbos heb je zo'n houten "huisje". Hoekje Helperbrink/Beethovenlaan. Zitten zuipende en blowende hangjongeren. Kansenparel met Noord-Afrikaanse achtergrond, en vechthond die er de drugs dealt. Kom er zeer regelmatig langsgefietst.

    Zou me weinig verbazen als deze "dappere" typhuslijder daar rondhangt.

    • Onzin.

      Denk niet dat dat dealertje (ook vaak op scooter) aan tasjesroof doet. Geef alleen aan wat voor schorremorrie daar zit. Zeg maar een zoekrichting. Jeugd dat hangt in dat huisje Is grotendeels blank.

      Maar als regressief-links de met (misdaadstatistieken bevestigde) realiteit te pijnlijk vindt, wil ik in vervolg ook wel "Fin" (als een inwoner van Finland) op de plek van Noord-Afrikaan zetten.

      Wil best rekening houden met echo chambers, safe spaces en tere zieltjes. De wereld is voor SJW's dankzij dat akelige Opsporing Verzocht al confronterend genoeg.

      • @Marc

        ....."Je kunt beter je verdachtmakingen helemaal achterwege laten."...

        Als je nog tijd vindt tussen het vele reageren door, dan kun je beter de verschillende media eens volgen, daar is het standaard en eerder regel dan uitzondering dat ze een duidelijk daderprofiel bewust weglaten en bijv. proberen zo de etniciteit uit het 'nieuws' te houden.

        Dergelijke berichten wakkeren in die hoedanigheid juist "de verdachtmaking" aan en durf daarom met zekerheid te zeggen dat 1 op de 5 berichten het gaat om een blank persoon. En dat is zeker verdacht te noemen.

        Waarom men standaard de uiterlijke kenmerken weglaat is geen/een raadsel, want voor het vinden van de dader is dat zeker een niet onbelangrijk onderdeel.

        Tenzij je natuurlijk wil dat de dader niet wordt gevonden en vrij mag/moet blijven rondlopen en zo nog meer misdaden kan plegen. Het achterhouden van dergelijke informatie en de dader zo beschermen is ergens medeplichtig zijn.

        Kan ook zijn dat daderbescherming in de huidige tijd meer prioriteit heeft dan de dader opsporen?

        • Het word je zelfs verweten als je niet racistisch bent tegenwoordig. Hoe erg een misdaad ook is, het is geen reden om er zonder enige feitenkennis een bepaalde bevolkingsgroep de schuld van te geven. Dan heb je je onderbuik gewoon niet onder controle en loop je dadelijk achter de eerste beste volksmenner aan die de zelfde rassenhaat verkoopt als jijzelf.

      • @ Marc.

        Nee.

        Er is een 83 jarige vrouw tegen de stenen gewerkt. Arme vrouwtje durft misschien nooit meer met haar rollator een boodschapje te doen. Dader moet gevonden worden. En de kans is het zeker aanwezig dat eentje van het clubje op de hoek Helperbrink/Beethovenlaan er bij betrokken is.

        Politieke Correcte overweging om informatie achter te houden zullen bij mij geen postvatten. Een "Fin" is een "Fin".

        ("Finnen" en andere in vervelende statistiekjes hoog scoren, hebben meer waardering voor patriotten die niet om de hete brij heen draaien dan voor in hun ogen laffe en hypocriete white saviours. Voor hun applaus en schouderklopjes hoef je dus niet in een constante staat van cognitieve dissonantie te zitten).

  • Het is goed dat er geen lijfstraffen zijn, maar wat zou ik graag deze uiterst laag mannetje kreupel schoppen zodat hij op een jonge leeftijd aan een rollator kan beginnen.

  • Je hebt gelijk Simon, soms moeten ze weer lijfstraffen invoeren. Ik ben voor en wil de beul wel zijn, vrijwillig zelf. Ben best wel bereid om zo een te grazen te nemen. Zielig hoopje mens?

  • Oorzaak en gevolg, oorzaak mag je tegenwoordig niet meer bij naam noemen, het gevolg staat in dit artikel beschreven, het zal je moeder of oma maar zijn welke dit nu is overkomen. De kans dat je zo iemand op heterdaad zult betrappen is erg klein. Heb ooit eens iemand klemgereden tegen een muur, zal de huidskleur achterwege laten, deze jammerde en krijste als een kat, waardoor er mensen waren welke dachten dat ik met mijn actie zijn knieĆ«n gebroken had, bleek achteraf mee te vallen, bleef beperkt tot een gekneusde heup.
    Of ik het nu 25 jaar later weer zou doen? Ja direct, maar ik zou deze nu net even wat harder tegen de muur tot stilstand laten komen.

    Mooie wereld leven wij toch, of zoals enkele reaguurders hierboven, als jullie nu gewoon je ogen en oren gesloten blijven houden en weg blijven kijken, merk je niets van wat er zich in de echte wereld afspeelt.

Recente berichten

Zonnig najaarsweer tot na het weekend, daarna klopt de herfst aan de deur

De komende dagen is het nog steeds een beetje nazomeren in Groningen. Aangename temperaturen, flink…

3 uur geleden

Winkelcentrum Paddepoel moet opener uitstraling krijgen: “Het is nu een eiland in een zee van asfalt”

Winkelcentrum Paddepoel moet een opener uitstraling krijgen. Voor voetgangers en fietsers moet het aantrekkelijker worden…

3 uur geleden

Twee gewonden bij schietincident op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk (update)

Op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk heeft woensdagavond een schietincident plaatsgevonden. Daarbij zijn twee mensen…

4 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar verkoop studentenhuizen: “Geluiden zijn verschillend”

De gemeente Groningen gaat samen met het steunpunt Huren onderzoek doen naar de verkoop van…

6 uur geleden

Langstzittend raadslid Amrut Sijbolts dient na ruim veertien jaar ontslag in

Na veertien jaar in de gemeenteraad van Groningen heeft Amrut Sijbolts zijn ontslag ingediend. Daarmee…

7 uur geleden

GON is voorbeeld dat je markt uit de zorg moet halen: “Wel zorgen over aantal tieners dat vastloopt in onderwijs”

Vijf jaar na de invoering van het gebiedsondersteuningsnetwerk, het GON, kan gesproken worden van een…

7 uur geleden