Categorieën: Nieuws

Jeugdhulp weer duurder dan verwacht

De kosten van de jeugdhulp in de stad zijn voorlopig  8,6 miljoen euro hoger dan eerder verwacht.

Er zijn een aantal kleine mee- en tegenvallers  van in totaal 0,4 miljoen euro en een stijging van de kosten van zorg in natura van 9 miljoen euro. Deze voorspelling  blijft onzeker in verband  met de groei van het aantal indicaties en de onzekerheid rond de kosten van de behandelingen. De mee of tegenvallers kunnen 1,5 miljoen euro bedragen. Ook vorig jaar viel de jeugdhulp duurder uit omdat het aantal verwijzingen hoger was dan verwacht. Samen met andere gemeentes klopt de stad aan bij de minister, in heel veel gemeentes is de vergoeding vanuit het rijk niet hoog genoeg.

De stijging van de kosten wordt veroorzaakt door een stijging van de gemiddelde prijs per indicatie en een stijging van het aantal indicaties. De precieze oorzaken van de kostenstijging worden op dit moment onderzocht en er worden extra maatregelen voorbereid om de stijging van de kosten terug te dringen.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • laten ze maar om te beginnen pleeggezinnen te stoppen met 500 euro in de maand per kind t ontvangen ten tweede als ze kinderen gewoon bij hun ouders laten en juiste hulp es keer aanbieden scheeld veel geld mits het echt niet kan bvb alchol gebruik drugs misbruik of dat soort digen daar horen geen kinderen maar voor kleine dingen zoals ouders (exen problemen om kinderen dat uit huis te plaatsen tja fat gaat te ver die kinderen hebben wel hulp nodig klaar geen uit huisplaatsing en scheeld veel geld idioten van jbn en de vrouwen zijn bevriend met jbn want word nooit naar man geluisterd en wie zijn de dupe de kindjes of terwijl weg met die jeugdzorg

  • Misschien de bureaucratisering van de zorg stoppen ?. Er blijft zoveel geld aan de strijkstok hangen, wat niet kan worden ingezet in de daadwerkelijke zorg. Geen bedrijfstak met zoveel formulieren, regels, administratie & kantoortjes

  • Eerst de organisatie maar eens doorlichten lijkt mij. Uitslag te veel duur betaalde managers. En de werkdruk bij de begeleiders te hoog.

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

3 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

3 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

5 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

5 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

8 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

10 uur geleden