Categorieën: Nieuws

“Kwaliteiten Stadspark beter benutten”

De gemeente houdt op dinsdag 2 oktober een bijeenkomst met de gemeenteraad over de toekomst van het Stadspark. Bewonersorganisaties van de omliggende wijken en andere belangstellenden zijn welkom.

Het stadsbestuur werkt aan een update van de gemeentelijke visie voor het Stadspark. Het park heeft veel kwaliteiten en die moeten beter worden benut. Er komt ook een klankbordgroep van maximaal 15 personen, bestaande uit diverse gebruikers van het park. De gemeente hoopt dat de diverse partijen mee gaan denken over een nieuwe visie.

Er zijn diverse plannen om het Stadspark levendiger te maken. Zo pleit Groningen Atletiek al tientallen jaren voor een indoor-trainingsaccommodatie, om haar duizend leden ook in de winter goed te kunnen laten trainen. De club wil daar ook een krachtcentrum en medische ruimte. Andere sporten zijn er ook welkom, zoals basketbal, volleybal, badminton, jeu de boules en handboogschieten.

De bijeenkomst is dinsdag 2 oktober bij restaurant Ni Hao, aanvang 20.00 uur.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Ze hadden sowieso de huidige ringweg moeten afbreken en deze veel ruimer om Groningen moeten aanleggen. Deze mogelijkheid was er nu. Zodat de huidige 2-deling van stadspark ook kon worden opgeheven. Zoals het vroeger was. En dat Groningen Atletiek al 'tientallen jaren' een indoor-trainingsaccommodatie heeft willen hebben in stadspark, dit hoor ik voor eerst.

    Het stadspark is altijd een plaats geweest voor de luwte. Zonder schreeuwerige mensen. Voor families met kinderen. En dat willen wij graag zo houden. Wij wensen geen tweede rotzooi als het noorderplantsoen tegenwoordig is geworden.

  • Het beter benutten van het Stadspark...

    Letterlijk citaat:
    ¨Er zijn diverse plannen om het Stadspark levendiger te maken.
    Zo pleit Groningen Atletiek al TIENTALLEN jaren voor een INDOOR-
    trainingsaccommodatie, om haar DUIZEND leden ook in de winter goed
    te kunnen laten trainen.¨

    Omwonden kunnen hun borst nat maken!
    Diederik van der Meide (PvdA Raadslid en promotor van een GROOT Noorderzon) wil nu het Stadspark annexeren.
    Joost van Keulen (VVD) is hem maar wat graag ter wille.
    Peter den Oudsten (PvdA) is bereid om zowel Evenementenvergunningen te laat te verlenen: en bij Noorderzon ZELFS vergunningen STRIJDIG het bestemmingsplan!

    Tijdens de hoorzitting van mijn bezwaarschrift tegen Noorderzon 2018 verdedigde burgemeester Peter den Oudsten (= zijn medewerker groen) dat Noorderzon GEEN SCHADE aan het Noorderplantsoen doet !!!!!

    ¨Gaat celf effe kijke bie die grazzzfelduh....!!!¨

    ==

    Ik heb zou juist de uitslag gelezen van de wrakingskamer - naar aanleiding van mijn wraking van de rechter - tijdens de rechtszaak festival Noorderzon 2018.
    De wrakingskamer accepteerde zelfs tegen mijn nadrukkelijke klacht in,
    dat NIET de gehele rechtszitting Noorderzon 2018 in een verslag door de rechtbank was weergegeven, maar louter een zeeeer mini mini mini gedeelte....
    In de rechtszaak zei de door mij gewraakte rechter:
    ¨Het Noorderplantsoen is geen natuur!¨

    Ik werd door de wrakingskamer niet geloofd.
    Omdat de griffier in het mini mini verslag DIE opmerking veranderde:
    ¨Het Noorderplantsoen is geen natuurgebied, maar groen!¨

    Door inzet van WETHOUDER Rene Paas (2000) zijn al jaren diverse stadse evenementenvergunning te laat.
    De rechtbank staat dit op haar beurt al 25 jaar toe.
    Zodoende is de Rechtbank: de Schaduw van de Vernieler van de Rechtsstaat.

    Stadspark, ik wens je heel veel succes!

    Mevrouw Kiki

  • Het Noorderplantsoen is prima in staat om evenementen te absorberen. Van veel schade aan het groen is niets zichtbaar. Je moet wel een grote zuurpruim zijn om te klagen over een paar scheefliggende grassprietjes.
    Ik ben blij dat Stadjers graag buiten recreeren, wanneer het Stadspark daar meer aan bijdraagt dan nu dan is dat erg goed nieuws.

  • leg een snelweg aan door het plantsoen, dan komen vanzelf meer recreanten naar het stadspark.
    zie ook: sterrebos.

  • nog maar meer gelluids overlast voor de omliggende wijken geweldig idee
    zorg er liever voor dat de zandweg aan de bruiilweering weer open gaat voor auto,s alleen nog maar ontsluiting via de Terborchlaan als hier eens serieus brand uit breekt en de brandweer kan niet over de terborchlaan bij de bruilweering komen door een vrachtauto die aan het lossen is wat vaak het geval is heeft de gemeente een serieus probleem we weten jullie te vinden
    het stadspark moet zo blijven hoe het is zo heeft Scholten het aangegeven als voorwaarde toen hij het schonk aan Groningen zijn jullie dat vergeten en die zand weg gaat weer open voor de bewoners van de Bruilweering die hoort ook bij het stadspark heren van de gemeente denk daar maar eens over naar

  • Stadspark moet stadsPARK blijven. Dus geen gebouwen neerzetten. Dus ook geen atletiekgebouw. Je gaat maar heel gezond lopen of fietsen naar een indoor locatie buiten de stadspark in de winter.

  • Laat het Stadspark wat het nu is. Het laatste park in en rond deze stad wat bij mooi weer nog niet zoals bij het Noorderplantsoen wel het geval is tot een grote bijna dagelijkse barbeque is verworden. Hier kan men nog rustig lopen zonder omver te worden gefietst. Ondanks de nabijheid van de A7 en de ring is het er nog relatief rustig vergeleken met het Noorderplantsoen.

  • Begin maar met snelheidsbegrenzing! Je mag er 50km/h rijden, terwijl het gecombineerd wandel-, fiets- en autogebruik is. Super gevaarlijk met al die kleintjes die naar school fietsen.

  • Weg met het asfalt in het park. Plant meer bomen en mooie struiken. Plaats knallende fonteinen in het stadspark vijver. Vervang lantaarns in historische lantaarns. Verwijder het lelijke fietspad en maak er weer bos van, zodat de ringweg minder opvalt
    Bekleed het viaduct met mooie mozaïek met afbeeldingen van stadspark en Scholten (zie viaduct bij de Moesstraat)

    • Precies! Zoals op de foto ook te zien is, is het al bij de ingang compleet de mist in gegaan. Twee veel te moderne pilasters, asfalt en moderne verlichting. Het park is in een hele andere stijl ooit ontworpen, respecteer dat nou eens als gemeente. Maar zoals altijd geldt bij de gemeente: stapje voor stapje afbreken en dan aan het einde van de rit twee opties: 1. het park moet maar weg voor nieuwbouw, het voldoet niet meer aan de tijd en er was toch geen cultureel erfgoed voor aangevraagd ivm de vele moderniseringen, of 2. We moeten het park in oude eer herstellen (met uiteraard wat extra inbreng van de verantwoordelijke wethouder) voor enige miljoenen. En aan het einde van de rit heb je nog niks.

      Heb er weer een te lang verhaal van gemaakt zie ik.

      TL;DR: de gemeente heeft geen enkel historisch besef.

Recente berichten

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

42 minuten geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

2 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

3 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

4 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

6 uur geleden

Vrienden en speurhonden naar La Gomera om te zoeken naar vermiste vrouw (49) uit Stad

Een team van zoekhonden gaat op het Canarische eiland La Gomera zoeken naar Diana. De…

6 uur geleden