Categorieën: Nieuws

Peizerweg krijgt 200 containerwoningen

Er komen volgende maand 200 containerwoningen beschikbaar voor internationale studenten. De containers komen aan de Peizerweg, schuin tegenover Tuinland. Dat meldt de Universiteitskrant.

Volgens wethouder Roeland van der Schaaf zijn de vergunningen bijna rond. Hij denkt dat volgende maand alle studenten die nu nog een kamer zoeken, onderdak hebben. Ze moeten wel de badkamer en wc delen met een vijftal anderen.

De kamers zijn 14 vierkante meter groot en kosten maandelijks 250 euro. Ze worden verhuurd via shortstaycontracten. Studentenorganisatie DAG is daar niet blij mee, vanwege het gebrek aan huurbescherming. Volgens Van der Schaaf is het probleem dat het bestemmingsplan op die locatie nog geen woningen toestaat.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Dit soort oplossingen zal wel weer van cowboys komen die in het gat van het kamertekort springen. De gemeente dient goed de veiligheid en de verhuurderspraktijken in de gaten te houden. Shortstay mag manier voor geen ontwijking voor de regels voor kamerverhuur worden. Is er geen betere plek voor die Containers te bedenken dan midden tussen de bedrijven? Bijvoorbeeld in de Grunobuurt waar al veel gesloopt waar de komen 2 a 3 jaar nog niet gebouwd wordt.

  • Er ligt anderhalve kilometer verder nog een heel groot grasveld welke ooit als vloeivelden van de SuikerUnie werden gebruikt. Hier kunnen ook wel een 2500 zeecontainers geplaatst gaan worden. Zijn wij mooi van het huisvestingsprobleem van buitenlandse studenten af en kunnen de nu in aanbouw zijnde betonnen trollenhokken mooi verhuurd gaan worden aan (werkende) jongeren afkomstig uit deze stad, jongeren welke soms al meer dan 5 jaar staan ingeschreven voor zelfstandige woonruimte, maar dit voorbij zien gaan ten faveure van (buitenlandse) studenten.

    Stel dan gelijk een studentenstop in en verminder het aantal studenten de komende tien jaar met 2000 per jaar, dan hoeft er ook niet meer bijgebouwd te gaan worden. Huisvestingsprobleem opgelost, hoe moeilijk kan het zijn.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

5 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

8 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

9 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

9 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

11 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

12 uur geleden