De statenfractie van de VVD wil weten waar het snel internet in Groningen blijft. De fractie heeft daarom vragen gesteld over de voortgang van de regeling Snel Internet Groningen.
Provinciale Staten heeft beloofd dat alle bedrijven en inwoners vóór het einde van dit jaar toekomstbestendig internet zouden krijgen. De VVD vreest dat dit niet gaat lukken.
De Staten hebben de regeling in 2016 opgezet, en daarvoor is toen 30 miljoen euro vrijgemaakt. De liberalen willen weten wat de Groningers terugkrijgen voor dat bedrag. Snel internet is immers een eerste basisbehoefte om prettig te kunnen wonen en werken.
Het belooft een flink gure week te gaan worden. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis is het…
Wethouder Kirsten de Wrede (Partij voor de Dieren) van Cultuur wil proberen om het Poëziepaleis…
Forum Groningen hoeft niet aan de slag met een uitbreiding van haar verdiencapaciteit. Een voorstel…
Sinterklaas is zondagmiddag feestelijk verwelkomd in de wijk Lewenborg. De Goedheiligman en zijn pieten maakten…
Kunstschilder Egbert Modderman uit de stad is dit weekend uitgeroepen tot Talent van het Jaar…
Voor de tweede klassers uit Stad die in actie kwamen was het een slechte middag,…
Bekijk reacties
Tja dunbevolkt en dure infrastructuur. Kan niet uit. Het is wachten op snel draadloos internet.
Betaalbare energie, water en fatsoenlijk eten en drinken voor een betaalbare prijs (BTW van 6 naar 9% als VVD-beleid), lijken mij de eerste basisbehoeften. In wat voor wereld leeft ie VVD?
de zoveelste VVd leugen .
Volgens mij heeft KPN Reggefiber volledig overgenomen om de concurrentie van glasvezel uit te schakelen.
Dit soort ballonnetjes wordt altijd opgelaten op initiatief van commercieel belanghebbenden, echt niet uit betrokkenheid met bewoners en bedrijfjes. Wij hebben diverse keren klanten geholpen die met KPN in de problemen kwamen met wachttijden (en geen kabel konden krijgen). We plaatsten dan gewoon een 4G sim-kaart in een router met een ongelimiteerde hoeveelheid verkeer van een mobiel provider. Tot mijn verbazing haalden we dan meestal 120 MBit/s of meer. Je moet de bedrijven de kost geven die van mening zijn dat ze riant voorzien zijn met glasvezel en daar al tien jaar of langer 10 Mbit/s op afnemen (voor een hoofdprijs). Bedrijven konden maandenlang probleemloos op zo'n simkaart werken. Omschakelen naar vast was altijd een formaliteit waar niemand meer op zat te wachten. Als je zogenaamd heel veel upstream verkeer nodig hebt, huur je voor een paar tientjes per maand wat rackspace in een datacenter (of een virtueel servertje als dat zelfs nog te duur is). Waarom gaan we daar nu weer 30 miljoen gemeenschapsgeld naar toe smijten?
Ah, ik dacht al... wanneer komt de VVD met hun voorspelbare verkiezingsaandachtstrekkerijen. Zie daar.