In 1798 waren er zes Groningse burgers die vonden dat er te weinig onderwijs was. Daarom richtten ze een academie op. Nu, 220 jaar later, is die academie uitgegroeid tot de Hanzehogeschool. Over die periode is dinsdag het boek Meester tot Master verschenen.
Het boek, geschreven door Marjan Brouwers, is ontstaan door gesprekken met mensen en verhalen uit archieven. De focus ligt dan ook vooral op personen die belangrijk zijn geweest voor de school.
Het boek is vanaf dinsdag te koop in boekhandels in het hele land. “Ik hoop dat mensen de stad wat beter leren kennen en dat ze het interessant vinden om te lezen hoe zo’n hogeschool tot stand is gekomen en wat daar allemaal achter zit,” aldus Brouwers.
De komende dagen is er kans op een winterse bui. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis komen…
Ook nieuwe borstimplantaten kunnen snel gaan lekken. Dat blijkt uit onderzoek van patholoog Evert van…
Het wegverkeer kan weer gebruik maken van de Borgbrug. Rijkswaterstaat vertelt dat de problemen voorbij…
Zoveel mogelijk geld ophalen voor het Odensehuis. Dat is het doel van een actiedag die…
Treinreizigers tussen Groningen en Assen hebben dinsdagavond te maken gehad met vertraging. Vanwege een aanrijding…
Wie in de nacht van dinsdag op woensdag of woensdagochtend de deur uit moet, moet…
Bekijk reacties
Het waren niet zes Groningse jongeren die de Academie Teken-, Bouw- en Zeevaartkunde oprichten, maar het waren zes Groningse burgers. Deze burgers maakten zich zorgen over het gebrek aan goed geschoold personeel in de industrie, de koophandel en de scheepvaart. Daarom namen ze dit initiatief, dat ervoor zorgde dat steeds meer mensen uit alle lagen van de samenleving zich konden ontplooien.