In 1798 waren er zes Groningse burgers die vonden dat er te weinig onderwijs was. Daarom richtten ze een academie op. Nu, 220 jaar later, is die academie uitgegroeid tot de Hanzehogeschool. Over die periode is dinsdag het boek Meester tot Master verschenen.
Het boek, geschreven door Marjan Brouwers, is ontstaan door gesprekken met mensen en verhalen uit archieven. De focus ligt dan ook vooral op personen die belangrijk zijn geweest voor de school.
Het boek is vanaf dinsdag te koop in boekhandels in het hele land. “Ik hoop dat mensen de stad wat beter leren kennen en dat ze het interessant vinden om te lezen hoe zo’n hogeschool tot stand is gekomen en wat daar allemaal achter zit,” aldus Brouwers.
De Stichting Bewegen is Goud wil een openbare sporthal in Groningen Zuid. Dat schrijft de…
Het winterdekbed kun je deze week goed gebruiken. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kunnen de temperaturen…
Restaurant Noor Groningen in Hoogkerk is dit jaar gestegen naar plek 32 van Lekker500, de…
Een 28-jarige man uit Groningen is veroordeeld tot 120 uur taakstraf en twee maanden voorwaardelijke…
Sinds maandagmiddag is er een medische drone van tweeënhalf meter te bewonderen in het UMCG.…
Op een boerenveld in Noordlaren vond afgelopen zaterdag de eerste editie van de ‘Spooky Nights…
Bekijk reacties
Het waren niet zes Groningse jongeren die de Academie Teken-, Bouw- en Zeevaartkunde oprichten, maar het waren zes Groningse burgers. Deze burgers maakten zich zorgen over het gebrek aan goed geschoold personeel in de industrie, de koophandel en de scheepvaart. Daarom namen ze dit initiatief, dat ervoor zorgde dat steeds meer mensen uit alle lagen van de samenleving zich konden ontplooien.